Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Divjak na svjetskom forumu o obrazovanju predstavlja eksperiment reforme i rezultate

Ono što ministrica zasigurno neće kazati na forumu jest činjenica da Hrvatska nije ni trebala imati eksperimentalnu fazu reforme jer ona u Strategiji obrazovanja nigdje nije propisana, a njezini rezultati nemjerljivi su
20. siječnja 2020. u 09:09 7 komentara 969 prikaza
Blaženka Divjak predstavila rezultate procesa provjere vjerodostojnosti diploma
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nakon što joj je u Saboru izglasano povjerenje, ministrica Blaženka Divjak već u nedjelju otputovala je u London kako bi danas mogla sudjelovati na Svjetskom forumu o obrazovanju („Education World Forum“). Tako će ministrica govoriti o ciljevima kurikularne reforme u Hrvatskoj, rezultatima eksperimentalne provedbe i tijeku provedbe reforme obrazovanja – barem je tako najavljeno iz njezina ureda uoči njezina odlaska.

Blaženka Divjak Lana Kovačević Divjak ostaje, a s njom i poludovršeni poslovi u školi za život

Ono što ministrica zasigurno neće kazati na forumu jest činjenica da Hrvatska nije ni trebala imati eksperimentalnu fazu reforme jer ona u Strategiji obrazovanja nigdje nije propisana, a njezini rezultati nemjerljivi su jer se ne mogu usporediti ni s čim. Naime, Hrvatska nikada nije, pa ni prije početka reforme, napravila polazno istraživanje i prikupila podatke s kojima bi mjerila ili uspoređivala rezultate eksperimenta – to se kod nas radi tako da prezentiramo rezultate anketiranja nastavnika i roditelja koji u svakoj toj prezentaciji izražavaju iznimno zadovoljstvo reformom. Do prosvjeda, a onda doznamo što sve nastavnike guši.

Nakon Londona sutra i prekosutra naša ministrica boravit će u Bruxellesu, gdje će u Europskom parlamentu članovima Odbora za kulturu i obrazovanje (CULT) te Odbora za industriju, istraživanje i energetiku (ITRE) predstaviti prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u području obrazovanja, istraživanja i svemira.

Blaženka Divjak PREGLED TJEDNA Plenki je uspio obraniti ministricu Divjak. Kako i ne bi.

Na tome će joj se događanju pridružiti i Tome Antičić koji će s generalnim direktorom Europske svemirske agencije (ESA)
Janom Wörnerom sudjelovati na panelu ''Radeći zajedno'' kako bismo sačuvali naš planet: "Jačanje međunarodne suradnje na klimatskim i ekološkim izazovima."

 

Potres koji je pogodio Zagreb uzrokovao veliku štetu u Đorđićevoj ulici
10 PITANJA O POTRESIMA
Što znači kad je dva dana mirno, a onda cijelu noć tutnje mali potresi?
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
  • Jania:

    Eksperiment na cijeloj generaciji! Kakva neodgovornost i bahatost.

  • Deleted user:

    A je joj reforma ..a rezultati sacuvaj nas boze....besmisleno putovanje...u london????

  • Hrabraja:

    E pa bas super, neka im spomene da su profesori (barem) vecina starijih apsolutno informatički nepismeni, da sami je mogu pratiti novi program, pa sve prebacuju na djecu i roditelje . Na kraju placam skupe instrukcije i radim s djetetom 3 sata na dan.