Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretukao kćer

Disciplinski postupci protiv dvoje policijskih službenika

Davor Božinović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.02.2019.
u 09:22

Bivši specijalac S. F. prošli je petak istukao kćer, a majka je na to nekoliko sati ranije upozorila policiju

Protiv dvoje policijskih službenika bit će pokrenut disciplinski postupak zbog slučaja bivšeg specijalca S. F. koji je prošli petak istukao svoju kćer, a na što je satima ranije pozivom policiji upozorila majka. No, policija nije reagirala odmah.

– U ovom će se slučaju protiv jedne policijske službenice pokrenuti disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja. Također će i protiv jednog policijskog službenika biti pokrenut postupak s obzirom na neodgovorno i nesavjesno obavljanje dužnosti – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Petrinji, gdje je sudjelovao na tribini u povodu namjere da se u obližnjoj Maloj Gorici gradi Centar za azilante.

– Mi nećemo imati razumijevanja za bilo kakve propuste kad je u pitanju odnos prema žrtvi – dodao je Tolušić.

Tribina o azilantima okupila je gotovo 200 ljudi kojima su ministar Božinović i predstavnici Petrinje i Sisačko-moslavačke županije nastojali predstaviti razloge da se u Maloj Gorici gradi prihvatni Centar za tražitelje azila.

– Spreman sam doći ovdje koliko god treba da bismo poslali jasne poruke i razgovarali o činjenicama. Vjerojatno se o tome trebalo razgovarati ranije, no ne postoje rokovi. Najvažnije je da shvatimo da se ovdje radi o jednostavnoj odluci – pomoći obiteljima koje su u problemu, koje trebaju međunarodnu zaštitu te na koji način to učiniti i jesmo li spremni poslati takvu poruku o samima sebi – rekao je Božinović.

Za preuređenje obližnjeg bivšeg izbjegličkog centra u Maloj Gorici u Centar za azilante RH je dobila 4 milijuna eura iz europskih fondova, a najveća je zamjerka građana da se o svemu tome pregovaralo dulje od godinu dana bez uključenja javnosti. U gradu je prikupljeno više od 1000 potpisa protiv Centra za azilante, a jednoglasno je protivljenje izreklo i Gradsko vijeće.

Komentara 3

SD
sdpesticid
13:05 24.02.2019.

što pretučeno dijete ima od ovoga ? poruka društvu je koja ? sigurnost i povjerenje ? ostavka ministre, ostavka !

DU
Deleted user
13:45 24.02.2019.

Samo disciplinski????? Ministre tebi i šefu tim policajcima momentalni otkaz,pa i njima dvojici.

Avatar anlaser
anlaser
19:15 24.02.2019.

Gospodična će sada moći naučiti španjolski i malo razmisliti kako pošteno zaraditi plaću .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije