Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rupe u zakonu
Povratak na članak

Direktoru zatvor ne pokrene li stečaj kad tvrtki nema spasa


Već tri godine ne može se suditi odgovornima za neotvaranje stečaja

Komentari 3

11
1111941
11:51 06.04.2012.

A zašto ne bi odležali tri godine oni koji su (namjerno) ispustili tekst zakona po kojem nema kaznenih mjera.Inače svi zakoni su paukova mreža u koju se love male muhe a velike proljeću bez problema. Zakon bez kaznenih mjera nije zakon,žali bože vremena i papira.

VL
Avatar Vinko
Vinko
13:26 06.04.2012.

Novinksi članak ne sadrži podatak o članku ZTD-a iz kojega je tobože omaškom ispušten tekst o kaznenoj odgovornosti. Jasno je da nije riječ o omašci, nego o namjeri. Drugo, kaznena odgovormnost i nije nužna ako nije riječ o velikoj i i svjesnoj pljački. Ništa se ne spominje što je s materijalnom odgovornošću članova uprave za nepostupanje kao uredan gospodarstvenik. I vjerovnici imajunpravo na odštetu iz privatne imovine članova uprave. Ima li i jedan slučaj u hrvatskoj sidskoj praksi da su uporabljene odredbe o materijalnoj odgovornosti članova uptave i NO ? Pa se pitamo kako riješiti problem neisplata plaća, neplaćanje dospjelih dugova i sl. što sve prolazi kao problem nelikvidnosti.

VL
Avatar Vinko
Vinko
13:33 06.04.2012.

Još je veća glupost odredba kojom se predviđa u Zakonu o financijskom poslovanju kaznena odgovornost za članove uprave koji \"firmu gurnu u stečaj iako je imala tržišnu perspektivu, a da prethodno nisu pokušali provesti postupak prisilne nagodbe\". To mi nalikujeuje na kočenje uzbrdo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.