Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dovršeno istraživanje

Direktorica prodala stan 80-godišnjaku unatoč stečaju, prijavljen i kupac

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
25.09.2019.
u 10:27

Protiv njih se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava radi zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i povrede tuđih prava

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 80 i 54 godine te ženskom osobom u dobi od 53 godine, koje se sumnjiči za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

- Provedenim kriminalističkim  istraživanjem sumnja se da je 53-godišnjakinja kao odgovorna osoba i direktorica društva, radi pribavljanja nepripadajuće imovinske korist za sebe, u vremenskom razdoblju od listopada 2017. do siječnja 2018 godine u dogovoru s 54-godišnjakom, zaposlenikom društva, iako je znala da je trgovačko društvo insolventno, potpisala ugovor o kupoprodaji dva stambena prostora s pripadajućim garažnim mjestima u vlasništvu trgovačkog društva na kojim nekretninama je već bilo upisano založno pravo te bez fakture, a za iznosu od oko 800.000,00 kuna prodala nekretnine 80-godišnjaku te na taj način oštetila društvo za navedeni iznos te neplaćanjem PDV-a oštetila Državni proračun za iznos od oko 160.00,00 kuna. Protiv njih se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava radi zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i povrede tuđih prava - istakla je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije