Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Direktorica nezakonito 'zaradila' 6,3 milijuna kuna na prodaji rabljenih automobila

Porezna uprava
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
03.10.2019.
u 11:21

Poduzetnica (44) iz Varaždina osumnjičena je da je oštetila državni proračun za 6.380.000 kuna

Policija je provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila kaznena djela utaje poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kao direktorica dvaju trgovačkih društava iz Varaždina koja su se bavila nabavom i prodajom rabljenih automobila, od 1. siječnja 2014. do 31. listopada 2016. godine davanjem netočnih i nepotpunih podataka o prihodima i drugim činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa porezne obveze te izradom i korištenjem krivotvorenih poslovnih isprava, neosnovano je, kažu u policiji,  prijavila odbitak pretporeza za raznu fiktivnu robu, čiji promet s odvijao između navedenih trgovačkih društava, kao i drugih društava koja su već ranije sudjelovala u poreznim prijevarama ili pak se radi o fiktivnim tvrtkama i tvrtkama koja nisu bila u sustavu poreza na dodanu vrijednost.

- Nadalje, nije u cijelosti prijavila i platila porez na dodanu vrijednost i porez na dobit, neosnovano je koristila oslobađanje od plaćanja poreza na dodanu vrijednost na isporuke dobara u druge članice Europske unije te nije kao odgovorna osoba vodila trgovačke i poslovne knjige koje je bila obvezna voditi sukladno zakonskim odredbama. Svojim postupanjem kao odgovorna osoba i direktorica navedenim je trgovačkim društvima pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 6.380.000 kuna na štetu državnog proračuna - kažu u PU varaždinskoj. 

Video: Porez na imovinu: Razlozi za i protiv

Komentara 2

Avatar EtTore
EtTore
12:43 03.10.2019.

Mexico

NK
Najam krova
18:04 03.10.2019.

Venezuela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije