Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Direktorica iz Dubrovnika oštetila lokalnu samoupravu za 2 milijuna kuna

Direktorica trgovačkog društva oštetila je lokalnu samoupravu za 2 milijuna kuna
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
01.02.2018.
u 13:08

Sama direktorica stekla je preko 37 tisuća kuna

Direktorica neimenovanog trgovačkog društva s područja dubrovačko-neretvanske županije sumnjiči se za više kaznenih djela kojima je to trgovačko društvo na štetu lokalne samouprave steklo korist od gotovo 2 milijuna kuna, a sama direktorica više od 37 tisuća kuna, objavila je danas Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Direktoricu (38), čije ime nije objavljeno, sumnjiči se za kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga u razdoblju od početka 2015. do kraja 2016. godine. Trgovačko društvo, koje je osnovala jedinica lokalne samouprave za promicanje lokalnog gospodarskog razvoja, bavi se pripremom, koordinacijom, izradom, prijavom i provedbom međunarodnih te nacionalnih projekata.

Osumnjičena direktorica je čak u sedam navrata tražila uplatu sredstava za projekte. Umjesto da novcem financira projekte, trošila ih je na isplate mjesečnih plaća i nagradnih plaća zaposlenicima trgovačkog društva, stoji u priopćenju policije. Također, u svojim mjesečnim i godišnjim izvješćima lažno je prikazivala podatke te je tako uspjela prikriti prijevaru. Osim toga, nije isplatila sredstva dobavljačima koji su pružili usluge za realizaciju projekata trgovačkog društva.

Trgovačko društvo tako je steklo korist od gotovo 2 milijuna kuna, ali na štetu lokalne samouprave. Osim toga, direktorica je putem kreditne kartice plaćala službena putovanja, kupovine roba i usluga - ali te troškove nije opravdala kao poslovne troškove. Sama direktorica stekla je preko 37 tisuća kuna. Kao odgovorna osoba trgovačkog društva, nije održavala poslovne knjige i nije evidentirala poslovne događaje. Na taj način je otežala istragu poslovanja društva.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:23 01.02.2018.

dok odvjetništvo dokaže da je ona maznula pare...ko živ ko mrtav

Avatar buffalobill
buffalobill
13:21 01.02.2018.

Samo, sve što je ispod 5 milijuna nije vrijedno spomena. (sarkazam)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije