Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena istraga

Direktori šibenskog sportskog kluba utajili gotovo dva milijuna kuna

Županijski sud u Šibeniku
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
19.03.2020.
u 10:48

Protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava

U Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije,Službe kriminalističke policije, je u koordinaciji s Poreznom upravom i Općinskom državnim odvjetništvom u Šibeniku, dovršeno složeno kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom i 66-godišnjakom osumnjičenima za krivotvorenja službene isprave i utaju poreza ili carine, na štetu proračuna Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 1.885.114 kuna. 

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 65-godišnjak, u svojstvu odgovorne osobe, direktora športskog kluba iz Šibenika, od 1.siječnja 11. rujna 2007.g., i osumnjičeni 66-godišnjak, u istom svojstvu, od 12. rujna 2007.g. do 31. prosinca 2007.g., koristeći svoj položaj u klubu, ovjeravali i odobravali isplatu gotovinskog novčanog iznosa iz blagajne tog kluba prema igračima i pojedinim djelatnicima kluba, sve na temelju krivotvorenih putnih naloga na ime igrača, koji nisu imali prebivalište u Šibeniku, iako su znali da predmetni putni nalozi nisu istiniti, odnosno da igrači ne putuju svakodnevno na trening iz mjesta prebivališta nego borave u Šibeniku, a sve u cilju da se na temelju takvih nezakonitih, gotovinskih isplata pravda gotovina koja je služila klubu za isplatu ugovorenih iznosa naknade igračima, za isplatu stanarina, režijskih troškova, kao i isplate gotovine pomoćnom osoblju u klubu. 

Na opisani način u poslovnim knjigama kluba evidentirao se samo neoporezivi dio dohotka za igrače, dok je drugi dio (razlika između ugovorenog iznosa i neoporezivog) isplaćen u gotovini, na ruke igračima i pomoćnom osoblju, sve s ciljem da se opisanim radnjama izbjegne plaćanja poreza i doprinosa koji nije obračunat i uplaćen u ukupnom iznosu od 646.136,12 kn, odnosno za razdoblje u kojem je odgovorna osoba bio osumnjičeni 65-godišnjak u iznosu od 391.825,16 kn, a u razdoblju kad je odgovorna osoba bio osumnjičeni 66-godišnjak u iznosu od 254.310,96 kn - istakla je Marica Kosor glasnogovornica šibenske policije.

Dodala je da je ovim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno i da je osumnjičeni 66-godišnjak na isti način nastavio nezakonitu isplatu i u vremenu od 1. siječnja 2008.g. do 31. prosinca 2009.g., na koji način je, izbjegavanjem plaćanja poreza i doprinosa koji nije obračunat i uplaćen u iznosu od 1.238.978,78 kuna oštetio državni proračun Republike Hrvatske. 

Protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava.

Ključne riječi

Komentara 2

KO
Kokoiduhovi
20:40 19.03.2020.

A koliko ih je još neotkrivenih? Kolike milijarde love su zamračili "vrsni stručnjaci", ljudi od (nečijeg) povjerenja, podobni, pravi, veliki.....pa sada nema love da se pomogne ljudima koji su dobili otkaze, oboljelima, potrebitima.....

Avatar barba_barba
barba_barba
12:41 19.03.2020.

kad? 2007

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije