Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Direktor Ryanaira pozirao u kupaćem kostimu

19. studenoga 2008. u 13:47 6 prikaza

Michael O'Leary, izvršni direktor kompanije Ryanair, kao odgovor primjedbama jednoga etičkog vijeća iz Švedske da njegova kompanija iskorištava gole žene za promidžbu, i sam je pozirao u kupaćem kostimu.

- Naše je osoblje bilo odjeveno u bikinije i nikad nigdje nismo objavili fotografije golih žena. Ova je skupina beznadno izvan dodira sa stvarnošću, a sljedeće ćemo godine napraviti kalendar s djevojkama u burkama kako bismo zadovoljili politički korektnu policiju u etičkom vijeću - izjavio je O'Leary.

Etičko vijeće protiv seksizma u oglašavanju, kao i nekoliko političara u Švedskoj, dobilo je nekoliko besplatnih primjeraka kalendara nakon kritika da je kalendar seksistički.

O'Leary je još rekao i kako Ryanair ima najljepše kabinsko osoblje, te da ih se čak 700 ove godine prijavilo za poziranje u kalendaru, "i mi nastavljamo braniti pravo djevojaka i mladića da se skidaju u humanitarne svrhe", prenosi The Local.

- Budalaste skupine poput Instituta za ružne žene jednostavno su ljubomorne na izgled naših djevojaka i ne shvaćaju da fotografijama ružnih muškaraca poput mene ne bi skupili ništa za humanitarne svrhe - rekao je Leary.

(mp)

Karlovac: Zbog transporta covid pozitivnih osoba Hitnoj pomoći za 80 posto povečan broj intervencija
REFORMA ZDRAVSTVA
Prijedlozi stručnjaka: Participacija do 4000 kn, porez na cigarete, naplata nehitnog prijma...
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?