Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odobrila i HERA

Direktor GTG-a: Cijenu grijanja smo povećali zbog skupljeg plina

'10.03.2011. Trakoscanska ulica, Varazdin, Stanari zgrade 22 u Trakoscanskoj ulici zale se na prevelike racune grijanja od kad im je tvrtka Grijanje postavila razdjeljnike na radijatore Photo: Marko J
Marko Jurinec/Pixsell
25.03.2013.
u 09:28

Nakon svake sezone podnosimo HERA-i izvješće koliko trošimo energenata, kolika je naplata i temeljem tih podataka ona odlučuje hoće li nam ili neće dopustiti povećanje cijene grijanja, kaže Elvis Kovačević.

– Gubitak od 3,5 milijuna kuna nastao je isključivo u zadnje dvije godine zbog razlike u cijeni plina, a ne zbog rastrošnosti Uprave GTG-a, kako neki tvrde. Zbog toga smo morali povećati cijenu grijanja za 17 posto, što je odobrila HERA. Nakon svake sezone podnosimo HERA-i izvješće koliko trošimo energenata, kolika je naplata i temeljem tih podataka ona odlučuje hoće li nam ili neće dopustiti povećanje cijene grijanja – kaže Elvis Kovačević, direktor GTG-a, gradske tvrtke koja distribuira grijanje u Vinkovcima, a u tom sustavu je tržnica i groblje, odgovarajući na prozivanja kako je poslovanje Uprave GTG-a netransparentno i da do povećanja cijene grijanja nije moralo doći.

Kovačević tvrdi kako i nakon najnovijeg poskupljenja grijanja, GTG još uvijek skuplje plaća plin nego što ga kroz grijanje prodaje Vinkovčanima. Opovrgnuo je i priče kako Vinkovčani plaćaju najskuplje grijanje te dodaje kako je izbjegnut stečaj intervencijom Grada koji je GTG dokapitalizirao zemljištem u vrijednosti 11 milijuna kuna, a ministar financija je potpisao jamstvo, čime je odobren kredit od 5 milijuna kuna i tako su riješili problem likvidnosti.

– Sada možemo napraviti petogodišnji plan rada tvrtke i plan restrukturiranja što će, vjerojatno, značiti i smanjenje plaća i broja zaposlenih – kaže Kovačević dodajući kako razmišljaju i o prelasku na alternativne energente koji će smanjiti troškove pa time vjerojatno i cijenu grijanja.

>>Drvni peleti – Od nafte i plina jeftiniji i 40%, a C02 neutralan

Ključne riječi

Komentara 1

SA
satar
10:31 25.03.2013.

Da je Hrvatska država pravde i pravednosti,ne bi se događalo da su u nekim gradovima cijene grijanja 0,16 kn/kwh,a u nekim 0,39 ili kao u VK 0,44 kn/kwh.To je tri puta skuplje.Sve je to odraz nesposobnih uprava i namicanje novaca za vladajuće stranke,bez obzira koja je na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije