Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izborno povjerenstvo
Povratak na članak

DIP izradio jedinstveni izborni zakon

Jedinstveni zakon promijenio bi dosta toga, jer bi ujednačio izborne institute koji su sada na različite načine riješeni u pojedinim zakonima, te bi se na jednom mjestu uredili svi izbori

Komentari 2

MM
Marko_Maras
12:09 02.02.2019.

"Ne mogu se kandidirati osobe koje su pravomoćno osuđene (pa i uvjetno) na zatvorsku kaznu od najmanje šest mjeseci." Znači, ako vlast želi zauvijek izbaciti nekog političkog protivnika iz igre, dovoljno je da mu namjesti osudu za bilo što. Tu odredbu trebalo bi pod hitno ukinuti.

VL
DU
Deleted user
14:35 02.02.2019.

Jesenti milu bigulicu, to je malo jača kozmnetika postojećeg stanja i ništa više od toga. A to samo zato da bi se izbjegao referendum inicijatove Narod odlučuje o korjenitoj promjeni izbornog zakonodavstva. Sve mi se čini da je tu izbornu "kozmetiku" naručio osobno upravnoministasrski gospo'n Kuščević Lovrek kako bi ispalo da i Ministarstvo uprave "po tom pitanju radi konstruktivno". Ali nismo mi od jučer, nego barem od prekjučer.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.