Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobit

Dioničarima Čakovečkih mlinova isplaćeno 30 kuna dividende

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 08.01.09.., Cakovec, Hrvatska-  Cakovecki mlinovi Photo: Milivoj Kuhar/Vecernji list'
'Milivoj Kuhar/Vecernji list'
17.05.2011.
u 11:19

- Većina malih obrtničkih pekara okrenula se ambulantnoj prodaji kruha po selima, često uz vrlo manjkave sanitarne i higijenske uvjete, nepoštovanje trgovačkih propisa, neizdavanja računa i slično - tvrdi S. Varga

ČAKOVEC – Čakovečki mlinovi isplatili su dioničarima 30 kuna dividende iz neisplaćene neto dobiti iz 2006. godine. Odlučeno je to na glavnoj skupštini te tvrtke. U prošloj godini ostvarena je neto dobit u iznosu od 15,6 milijuna kuna, koja ostaje kao zadržana dobit. S obzirom na to da je dosadašnjem sastavu Nadzornog odbora istekao mandat, izabran je novi, u koji su ušli Vladimir Bulić iz Zagreba, Marija Drvoderić, Ana Grašić, Zoran Štefulj i Nino Varga iz Čakovca te Ružica Varga iz Pribislavca. Direktor Stjepan Varga istaknuo je da je 2011. godina počela sa zadovoljavajućim rezultatima, kao nastavak uspješne 2010. 

– Dok mnogi proizvođači brašna i srodnih proizvoda imaju teškoća prouzročenih nedovoljnim količinama žitarica i velikim fluktuacijama cijena, Čakovečki mlinovi za svoje prerađivačke kapacitete osiguravaju dovoljne količine brašna. S druge strane pekarska je proizvodnja zakinuta jer smo odlučili da se cijene pekarskih proizvoda zasad ne povećavaju – istaknuo je Varga u izvješću za prvi kvartal ove godine. U Čakovečkim mlinovima upozoravaju na nesređeno stanje na tržištu. 

– Većina malih obrtničkih pekara okrenula se ambulantnoj prodaji kruha po selima, često uz vrlo manjkave sanitarne i higijenske uvjete, nepoštovanje trgovačkih propisa, neizdavanja računa i slično. Uz kruh se u kojekakvim vozilima distribuiraju i pivo i umjetno gnojivo i deterdženti – tvrdi direktor Varga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije