Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praznik cvijeća

Dioklecijanovi podrumi pod okupacijom mirisa i boja

'pixsell-hrvatska-split-04.05.2010.-split podrumi natjecanje florista i sjam cvjeca Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
Foto: 'Nino Strmotic/PIXSELL'
1/4
04.05.2010.
u 20:30

Manifestaciju su otvorili floristi međunarodnim natjecanjem. Nagrade najboljima bit će uručene u četvrtak u vili Dalmacija. Izložba cvijeća može se pogledati do subote

Veselo šarenilo u kontrastu sivog kamena, opojni mirisi te spretne ruke florista koji su natjecanjem otvorili 35. praznik cvijeća i ove su godine u Dioklecijanovim podrumima obilježili početak velike cvjetne manifestacije koju uoči Svetoga Dujma tradicionalno organiziraju Parkovi i nasadi.

Međunarodni žiri

Floristi su za ovo natjecanje došli iz Italije, Slovenije, Velike Britanije i Mađarske te se s četiri domaća natjecatelja okušali u pet tema: fantazija, zadana tema, vjenčani buket, stol mađioničara i buket "pozdrav Splitu".

– Međunarodni žiri ocjenjuje radove prema ideji, bojama, kompoziciji i tehnici rada. Natjecanje održavamo sve ove godine i sa zadovoljstvom moram primijetiti da su naši floristi kvalitetom dostigli europske, što prije nije bio slučaj – zadovoljna je Marija Crmarić, organizatorica natjecanja, a kako je i predsjednica sekcije cvjećara pri HOK-u, nije propustila najaviti državno natjecanje florista 20. svibnja u šibenskome Solarisu.

U podrumima smo zatekli i Ivnu Bučan, članicu ocjenjivačkog suda za najljepše parkove. Ove je godine osobito oduševljena istočnim dijelom podruma. Naime, tu su prava umjetnička djela od cvijeća napravljena na temu Dalmatino povišću pritrujena, što je moto ovogodišnjeg Praznika cvijeća.

U izložbenom dijelu sudjeluje stotinjak izlagača. Tu su članovi Sekcije cvjećara Splita, zagrebačkog Zrinjevca, MBM-a, Syngenta, Uresa, gosti iz Velenja, grada prijatelja Splita, te iz poznatoga parka cvijeća "Mozirski gaj" iz Slovenije.

Oduševljeni turisti

Još prije službenog otvaranja Sajma mnogo se turista u velikim skupinama prošetalo Dioklecijanovim podrumima uz glasno divljenje i škljocanje fotoaparata. Praznik cvijeća završava u subotu.

Ključne riječi

Komentara 1

12
12foryou
20:54 04.05.2010.

svake godine kad uvatin vrimena napravi malo djir po podrumima i divim se cvijetnim umjetnicima. svaka cast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije