Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA 30-AK LJUDI

Dio stradalih u potresu dobit će bolji smještaj u učeničkom domu, Vlada osigurala novac za preuređenje

skola
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
22.10.2021.
u 13:20

Nađeno je i rješenje za dio korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja, koji su sada smješteni u drugim domovima van županije

Hrvatska Vlada je donijela odluku kojom se Sisačko-moslavačkoj županiji  sa 6,5 milijuna kuna pomaže u dovršetku i adaptaciji zgrada u koje će se privremeno smjestiti osobe čiji su domovi oštećeni, odnosno uništeni u potresu.

“ Odlukom Vlade nam se osiguravaju sredstva za dovršetak preuređenja bivše Strukovne škole u Učenički dom kapaciteta 64 osoba i gdje ćemo, u ovom trenutku, smjestiti ljude koji su u potrebi. Taj novac ćemo koristiti i za uređenje osam stanova u vlasništvu županije i naših ustanova koje ćemo također staviti na raspolaganje stradalnicima. Očekujemo da se u te stanove može smjestiti 30-tak ljudi. ” – rekao je župan sisačko-moslavački Ivan Celjak.

Nađeno je i rješenje za dio korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja, koji su sada smješteni u drugim domovima van županije, obzirom je objekt jako oštećen u potresu. Planiralo ih se smjestiti u modularno stambeno naselje u Mošćenici, no ipak biti smješteno u Šašu, na području Sunje, u objekt Hrvatskih šuma.

„Dogovorili smo se s Hrvatskim šumama da urede taj objekt i da nam ga stave na raspolaganje. Ono što je jako važno, vratit ćemo korisnike na područje Sisačko-moslavačke županije da budu bliže svojim obiteljima i da ove zimske uvjete mogu dočekati zajedno sa članovima svojih obitelji. Tu isto tako nije zanemariva niti financijska komponenta, obzirom da korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja plaćaju smještaj u Domu, a sada ga plaćaju u Gospiću.“, rekao je Celjak.

>> VIDEO Objavljujemo izjavu pet članova Znanstvenog savjeta: 'Ograđujemo se od izjava prof. Lauca'


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije