Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuspješno lansiran

Dio ruskog satelita pao na ulicu Kozmonauta u Sibiru

UARS
AFP/PIXSELL
24.12.2011.
u 16:41

U trenutku pada dijela satelita, kugle promjera 50 centimetara na krov, Andrei Krivoruchenko i njegova žena bili su kod kuće.

Ruski satelit za komunikaciju, Meridian Communications, neuspješno je lansiran te nije uspio doći do orbite, zbog čega su se njegovi dijelovi razletjeli iznad Sibira. Lokalne vlasti su izvjestile kako su pronašli dio satelita na krovu kuće u selu Vagaitsevo i to u ulici Kozmonauta, izvještava BBC.

U trenutku pada dijela satelita, kugle promjera 50 centimetara na krov, Andrei Krivoruchenko i njegova žena bili su kod kuće. Kažu kako su čuli veliku buku nakon čega se Krivoruchenko popeo na krov i vidio veliku rupu. Šteta se procijenjuje te će vlasnik oštećene kuće dobiti odštetu - kazao je čelnik regije Ordynsk , Pavel Ivarovksy.

Satelit je neuspješno lansiran zbog greške na svojim Soyuz raketama.

Ključne riječi

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
21:05 24.12.2011.

Statistički, prije ili kasnije kresnut će neki veći satelit u napučeno područje ili grad ...........

SA
Savjest
10:33 25.12.2011.

Ruski kozmonauti i svemirski sateliti se očigledno vole i međusobno privlače.Pitanje je još samo je li i g. Krivoručenko kozmonaut?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije