Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dinko Burić: Krv Đure Brodarca na rukama je HDZ-a

Hrvatski general Đuro Brodarac bio je teško bolestan i nije bilo razloga da ga se strpa u ćeliju od šest četvornih metara, tvrdi HDSSB-ovac.
13. srpnja 2011. u 13:25 84 komentara 112 prikaza
buric
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Smrt hrvatskog generala Đure Brodarca nije ništa drugo nego ubojstvo s predumišljajem. Njegovi su ubojice izdajnici iz vrhova HDZ-ove politike na čelu s Jadrankom Kosor i Vladimirom Šeksom. Po nalogu Bruxellesa i Washingtona hrvatski generali završavaju u zatvorima, a, evo, sada nažalost i umiru u kazamatima, bilo u Hrvatskoj ili drugdje u svijetu. Poručio je to Dinko Burić, koji je sa svojim kolegama Ivanom Drmićem, Borom Grubišićem i Zoranom Vinkovićem održao konferenciju za novinare nakon što su sva četvorica izbačena iz sabornice. Osim ovih teških optužbi, Burić se pitao i tko je sljedeći i što slijedi.

– Hrvatski general Đuro Brodarac bio je teško bolestan i nije bilo razloga da ga se strpa u ćeliju od šest četvornih metara. Šestorica zatvorenika na ovim paklenim vrućinama... Smrt hrvatskog generala Đure Brodarca ostat će upamćena i obilježena, njegova je krv na rukama HDZ-ovaca – poručio je Burić te dodao da izgleda kako je jedini dobar hrvatski branitelj mrtav branitelj. Poručio je i da izdajnička HDZ-ova vlast samo obilježava smrti hrvatskih branitelja, pali svijeće i polaže cvijeće, a u isto vrijeme hrvatske branitelje nemilosrdno locira, identificira, uhićuje i transferira.

– HDZ-u nakon svih zala koje je učinio hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu neće biti dovoljno samo angažirati odvjetnike nego će trebati očito koristiti i egzorciste da, kad odu iz Banskih dvora, posvete te prostore kako bi se sile nečiste jednom zauvijek istjerale iz tih prostora – zaključio je Burić. Njegov stranački kolega Ivan Drmić o pokojnom Brodarcu progovorio je kroza suze.

>>Šeks: HDSSB-ovci su lešinari koji zlorabe smrt Đ. Brodarca

– On je 1991. krenuo u stvaranje ove države i očekivao da će poginuti od metka, a sigurno nije očekivao ovako mučki metak s leđa od vlastite države. A od ove vlasti nismo mogli ništa ni očekivati, ne zna se jesu li gori ovi koji su sada ili ovi što se nadaju da će doći. Žalibože onih branitelja, onih Hrvata koji su dali živote za ovu državu – poručio je Drmić.

S optužbama je nastavio i Zoran Vinković. Ponašanje Šeksa i Luke Bebića na čelu s Jadrankom Kosor podsjetilo ga je, kaže, na 1948., na vrijeme rezolucije Informbiroa, kad svi oni koji ne misle isto završavaju u zatvorima diljem svijeta i Europe, kad mnogi branitelji koji nisu članovi HDZ-a nemaju za dostojan život, kad Hrvatska tone sve dublje i dublje, zastupnici HDSSB-a nemaju pravo reći istinu. Ako drugovi i drugarice boljševici misle da će zaustaviti istinu, grdno se varaju.

– Istina je ponekad voda duboka, ali do istine se vrlo lako dođe i ovo je doista vrijeme kad svi zajedno moramo reći da je dosta ovakvih svinjarija od vladajućih. Parafrazirat ću Miljenka Smoju koji je rekao da će jednom završit' ovaj kurbin pir – zaključio je Vinković.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Zemlja Mjesec
IZNIO I DOKAZE
Slavni sportaš šokirao: Zemlja je ravna ploča, lažu nam! A čovjek nije bio na Mjesecu
  • maradona:

    kamocemo67 savo Strrbac reci mi savo kad ces platiti dug koji su napravili Arkanovci u hotelu kamen u Benkovcu 1993 godine

  • beravi:

    ovaj hdssb je živa komedija...

  • -obrisani-:

    Burić bi trebao raditi svoj posao ... u tome ga poštujem! Ovakve nekrofilske aktivnosti nisam ni znao da ima.