Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANJAK LJUDI

Diljem zemlje traže na desetke grobara, evo kolike plaće nude

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
23.05.2024.
u 09:39

Najviše grobara natječajima traže Zagrebački holding i Komunalac Samobor: po šestero

Gradske komunalne tvrtke u Hrvatskoj u potrazi su za više desetaka pogrebnika, odnosno grobara. Najviše grobara natječajima traže Zagrebački holding i Komunalac Samobor: po šestero. Uvjet je osnovna škola, a iskustvo nije važno.

Podružnica Gradska groblja ZG holdinga nudi bruto plaću od 1127 eura koja se uvećava za 0,5 posto za svaku godinu staža plus mjesečni neto dodatak od 177 eura. Ukupno je to nešto više od 1000 eura neto mjesečno, bez dodatka za staž. Komunalac Samobor pak nudi minimalac, 840 eura bruto, odnosno otprilike 680 eura neto mjesečno, javlja Danica.

Dva grobara traže i u Svetoj Nedelji, a nude im plaću od 1210 eura bruto, odnosno otprilike 900 eura neto. Natječaj za radno mjesto grobara, odnosno pogrebnika, raspisao je i koprivnički Komunalac. No, oni ne navode plaću koju nude. 

VEZANI ČLANCI

FOTO Zalazak Sunca obojao nebo i oblake u Osijeku

Ilustracija
1/9
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
16:50 23.05.2024.

Tisuću eura neto -grobareva plaća. 1ooo eura neto - plaća mladog liječnika-specijalizanta. Pa ti uči (8 +4+6+5=23 godine do zvanja specijalist ) i muči se!

ŠS
Štap sa glavom
12:02 23.05.2024.

Nemaju oni u Samoboru i Svetoj Nedjelji baš puno ukopa ali niti plaća nije nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije