Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužni prijedlog

Dikan osumnjičen da je krivotvorio bratov potpis zbog 3,5 milijuna kn

\'zagreb ,jurisiceva,  19.02.2009. Josip Dikan Radeljak sa suradnicima i odvjetnicima na konferencijji za tisak u povodu alucaja Axela Petkovica Photo: Patrik Macek/Vecernji list\'
Patrik Macek/Vecernji list
17.05.2011.
u 20:47

Josipa Radeljaka sumnjiče kako se krivotvorenim ugovorom na Trgovačkom sudu pokušao domoći vlasništva nad kafićem Semafor i restoranom Pimipinela u Splitu

Protiv Josipa Dikana Radeljaka Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je optužni prijedlog zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja.

Optužnim prijedlogom Dikana terete da je 18. travnja 2008. godine, u predmetu koji se vodio pred Trgovačkim sudom u Splitu krivotvorio potpis svoga polubrata Željana Radmana kako bi temeljem sudske odluke ishodio prijenos vlasništva nad kultnim splitskim kafićem Semafor u središtu grada i popularnim restoranom Pimpinela. Poslovni udjel u trgovačkom društvu i nekretnine, procijenjeno je, imaju tržišni vrijednost od najmanje 3.500.000 kn

Josip Radeljak u sudski je spis priložio sporazum u kojem je neistinito naveo da su ga zaključili on i Željan Radman, potpisavši ga njegovim imenom i prezimenom. Prema tom ugovoru  Radman mu je do 31. ožujka 2008. trebao prenijeti poslovni udjel u trgovačkom društvu na njegovo ime. Grafološkim vještačenjem je utvrđeno da je potpis falsificiran. Dikan je na splitskom Trgovačkom sudu parnicu izgubio.

Komentara 18

DU
Deleted user
21:05 17.05.2011.

Ne mogu vjerovat da je taj još uvijek na slobodiI!

DU
Deleted user
21:39 17.05.2011.

ma daj te molim vas, pa kako netko moze uopce pomisliti da bi on tako sto ucinio. ma bude on to sve lepo na sudu pojasnil i budu mu se izvinuli.

Avatar Sor@n
Sor@n
22:58 17.05.2011.

Dikan. Hahaha, koji majstor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije