Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ZNA SE IME KUPCA

Dijamant prodan za rekordnih 63 milijuna dolara

dijamant
Foto: Reuters/PIXSELL
09.05.2016.
u 21:03

Nikada još jedan neobrađeni kamen nije postigao takvu cijenu

Kanadska rudarska kompanija Lucara Diamond je objavila danas da je za rekordnih 63 milijuna dolara prodala dijamant od 813 karata, prije očekivane prodaje još većeg kamena. 

Nikada još jedan neobrađeni kamen nije postigao takvu cijenu, navodi Lucara u priopćenju

Ime kupca dijamanta otkrivenog u Bocvani i nazvanog "Konstelacija" nije objavljeno kao ni uvjeti prodaje koju je vodio draguljar Nemesis International. Rekord neće biti dugotrajan jer se Lucara priprema za dražbovnu prodaju jednog drugog dijamanta od 1109 karata, 29. lipnja u londonskom Sotheby'su.

Taj drugi neobrađeni dijamant nazvan "Lesedi La Rona" je otkriven u studenom u istom rudniku Krowe. To je najveći dijamant nakon "Cullinana" od 3106 karata iskopanog u Južnoafričkoj Republici 1905.

U listopadu je "Plavi mjesec", dijamant od 12,03 karata postigao cijenu od 48,4 milijuna dolara zahvaljujući izrazito rijetkoj intenzivno plavoj boji. Kupio ga je magnat nekretnina iz Hong Konga Joseph Lau. 

>> Pronađen plavi dijamant koji vrijedi 20 milijuna dolara!

>> Ukrala dijamant vrijedan 280.000 dolara pa joj ga operacijom izvadili iz crijeva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije