Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROLA UČENJA
Povratak na članak

Startala digitalizacija škola - stajat će 280 milijuna eura

Kroz osam aplikacija, od e-učitelja, učenika, nastavnika pa do e-ministra svi njezini sudionici trebali bi biti međusobno povezani.

Komentari 13

EN
enigma898
18:30 31.03.2014.

obrazovni sustav treba promijenit tako šta će se uvest više konkretne prakse, a ne trošenjem 2.1 milijarde kuna za ovu glupost... ljudi nemaju za hranu, a naša država doslovno preskače 5-6 koraka u razvoju i pokušava glumit belgiju i finsku, a osnovne proizvodne gospodarske djelatnosti nestaju kao i radna mjesta... kuća klimavih temelja i bez fasade, ali imamo grijani bazen

VL
DU
Deleted user
18:18 31.03.2014.

blago vama kako ste vi napredni, svi cete biti ajnstajni. evo u britaniji za to jos niko nije cuo a kamo li da se primjenjuje. moja kcer ide na glumacku akademiju I jos uvijek papir I olovka....a tako I u osnovnim I srednjim skolama

VL
Avatar cannabinoid
cannabinoid
18:12 31.03.2014.

ajde neka... moramo uhvatit korak sa vremeneom ma koliko to nekima predstavljalo problem.

VL
ZA
zagabria1
18:04 31.03.2014.

Sve u domacem stilu, studija izvedivosti 2 mil eura. Dajte radije gladnima a ne da se igrate narodnim novcima. kojih 230 milijuna Eura, 80% zavrsit ce kao i dvostruko farbanje tunela. U dzepovima podobnih i opet nista nece stimati. Nase poslove trebaju raditi stranci, trebamo se zastititi od nasih

VL
Avatar cannabinoid
cannabinoid
18:13 31.03.2014.

obrazovanje, obrazovanje i samo obrazovanje draga djeco - jedino tako cemo sprijecit nove vase!

VL
MA
MaraMara1
18:18 31.03.2014.

a informatika je i dalje samo izborni predmet....

VL
Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
18:31 31.03.2014.

Zlo mi je kad vidim tablet!!!!!!!!!!

VL
MI
miso
18:34 31.03.2014.

Super! Sviđa mi se. Kad savladamo ovo s e-školom, pa i e-ministrom dobi ćemo i e-sabor i e-vladu... . Svaki građanin moći će pristupiti vlasti, saboru i proračunu kao i sadašnji ministar.

VL
JU
justina
22:11 04.04.2014.

Pozdrav iz škole u koju je 'uspješno' uveden e-dnevnik iako u učionicama nema pristupa internetu (dakle nastavnici nemaju dnevnik tijekom sata, ne mogu upisati tko je odsutan, ne mogu provjeriti koga trebaju ispitati, ...) Pola nastavnika nije informatički pismeno Velikaka većina roditelja nije informatički pismena Velika većina roditelja nema e-mail adresu U ovom trenutku e-dnevnik je uveden na sramotno loš način U aplikaciji nedostaju osnovni izvještaji. Nastavnici trebaju prebrojavati koliko učenika uči jedan jezik, koliko drugi jezik iako je sve upisano u dnevnik. Isti podaci se trebaju upisivati i u e-dnevnik i u e-maticu. To NIJE informatizacija. Kada nas informatizirate, 1 podatak će se unositi samo jednom. Ne sramotite informatiku i informatičare.

VL
JU
justina
22:14 04.04.2014.

Znate li koliko djece ne može platiti pokaz za autobus, koliko djece ne može kupiti marendu, koliko djece ne ide na izlet (niti jednom u 4 godine) a vi pričate o djeci koja nose tablet u školu. . . Prvo osigurajte posao roditeljima

VL
JU
justina
22:23 04.04.2014.

Gdje se još 'planira' takav stupanj informatizacije, ako PRIJE TOGA informatička pismenost nije OBAVEZAN PREDUVJET. Informatika nije obavezan predmet u osnovnim školama. Informatika se uči površno u srednjim školama. Nastavnici nisu na testovima pokazali svoju informatičku pismenost (ECDL) kao štoo što su to trebali dokazati djelatnici u nekim drugim državnim i javnim službama. To je kao da nastavu održavate na engleskom jeziku, a nitko prije toga nije provjerio razumiju li svi engleski i u kojoj mjeri (na razini za službenu upotrebu). Ako tolike novce trošimo na nešto ovako loše isplanirano, onda nam država nije u nikakvoj krizi. To je razbacivanje na sve strane.

VL
Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
18:04 31.03.2014.

I onda s tabletima na HZZ.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.