Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB IDE U ZELENO, ALI RIJEKA...

Iz DHMZ-a najavili kada će oslabjeti velika opasnost od toplinskog vala

Dubrovnik: Velike vrućine i gužve turista na Stradunu mnoge su natjerale na veliku i malu Onofrijevu fontanu po osvježenje
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
23.07.2022.
u 12:19

Najgore će biti u Rijeci koja je i dalje obojana u "crvenu - vrlo veliku opasnost"

Toplinski val koji je u subotu na vrhuncu u cijeloj Hrvatskoj oslabjet će idućih dana, a ekstremno visoke temperature zadržat će se nakon vikenda najduže na riječkom području, objavio je u subotu Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Prema prognozama DHMZ-a, novi toplinski val koji je po prvi put ove godine Hrvatsku "obojio u crveno" trebao bi trajati do 24. srpnja, uz temperature do 40 Celzijevih stupnjeva.

Već u nedjelju očekuju se nešto niže temperature u središnjoj Hrvatskoj i Dubrovniku, dok Knin i Split ostaju u narančastom području "velike opasnosti od toplinskog udara". Najgore će biti u Rijeci koja je i dalje obojana u "crvenu - vrlo veliku opasnost".

U Rijeci je prognozirana "vrlo velika opasnost" od toplinskog udara sve do srijede, nakon oborina koje bi u utorak trebale donijeti olakšanje u cijeloj zemlji.

VIDEO Stigao vrhunac toplinskog vala

Osim Rijeke, udaru visokih temeperatura početkom tjedna najviše će biti izloženi Knin i Split.

Osijek, Zagreb, Karlovac, Gospić i Dubrovnik od utorka su u "zelenom" - bez opasnosti od toplinskih valova koji bi mogli djelovati na zdravlje građana.

Za vrijeme trajanja velike vrućine važno je pridržavati se preporuka lokalnih zdravstvenih ustanova te pratiti upozorenje DHMZ-a na toplinske valove, ističu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Ključne riječi

Komentara 2

RO
romobil
15:31 23.07.2022.

Ništa ljepše od ovih naslova zagonetki.

DU
Deleted user
15:21 23.07.2022.

Dosta više tih budalaština o paklenim vrućinama. Bilo ih je oduvijek. Brine samo što nema pravih zima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije