Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže nevrijeme

DHMZ izdao upozorenje za jedan dio zemlje: Mogući su olujni udari vjetra, tuča i obilna kiša

Olujni oblaci pred Splitom
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/2
23.09.2023.
u 15:14

Za subotu su izdana upozorenja za cijelu zemlju. Pod narančastim upozorenjeme je kninska, osječka, splitska i dubrovačka regija.

Stigla je snažna promjena vremena. U većini zemlje pada kiša, a zabilježena su i jaka grmljavinske nevremena. Temperatura zraka uglavnom se kreće između 15 i 20, na Jadranu od 19 do 26 °C. Zbog velike količine kiše koja je pala u kratkom periodu, poplavljena je cesta u Ulici Domovinskog rata u Splitu

Izraženo grmljavinsko nevrijeme kreće se prema Lastovu, a kasnije kreće prema Korčuli i Pelješcu. Mogući su olujni udari vjetra i tuča te obilna kiša u kratkom vremenu, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite. 

Za subotu su izdana upozorenja za cijelu zemlju. Pod narančastim upozorenjem je kninska, osječka, splitska i dubrovačka regija. 

VEZANI ČLANCI: 

Mjestimice se očekuje obilna kiša. Moguće su urbane i bujične poplave. "Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", stoji u upozorenju.

Ništa bolje neće biti niti u nedjelju. Bit će promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno. Povremena kiša će biti češća u gorju te u Slavoniji gdje može i zagrmjeti. Na Jadranu su još ponegdje mogući jači pljuskovi s grmljavinom. Bit će vjetrovito uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerenu i jaku buru s olujnim udarima. Najniža temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 21. Najviša dnevna uglavnom između 17 i 22, na Jadranu od 21 do 25 °C.

Video: Tornado u Francuskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije