Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udaljeni s dužnosti

Opustili se tijekom dežurstva: Vojnici došli kao ispomoć vatrogascima pa se napili

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
27.08.2020.
u 20:15

Utvrđeno je da je perkršena vojna stega, te su zbog pijanstva prijavljeni i vojnostegovnom sudu.

Čak devetorica vojnika udaljena su s dužnosti jer su bili u alkoholiziranom stanju i to za vrijeme dežurstva u u vojarni u Divuljama. Tamo su bili poslani kao ispomoć vatrogascima u gašenju požara u Dalmaciji.

Incident je potvrdilo Ministarstvo obrane, piše Dnevnik Nove TV. 

Devet vojnika, inače, pripadnici gardijsko - oklopno mehanizirane brigade bili su smješteni u vojarni u Divuljama.  Oni su se zajedno u društvu drugih vojnika opustili i popili, no njima je u nadzor u večernjim satima tog dana upala vojna policija. Na alkotestu palo je već spomenutih devet vojnika. 

- Kod 9 pripadnika protupožarnih namjenski organiziranih snaga utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu čime su isti počinili povredu vojne stege. Spomenuti pripadnici, udaljeni su s dužnosti. O predmetnom događaju, sukladno standardnoj proceduri, izvješteni su svi koji se nalaze u crti zapovijedanja", priopćeno je iz Ministarstva obrane. 

Utvrđeno je da je prekršena vojna stega, te su zbog pijanstva prijavljeni i vojnostegovnom sudu. S obzirom da alkohol nije dozvoljen, riječ je o ozbiljnom propustu. Osim vojnika kažnjen je i zapovjednik protupožarne bojne. On je dobio opomenu. 

Ključne riječi

Komentara 13

ZA
zadar1
20:56 27.08.2020.

cuj čuda velikoga...vojnici malo popili.....😃😃😃....u zdravlje momci!!!!🍻🍻🍻

LU
lukisgd
20:36 27.08.2020.

Ljudi se malo opustili, nista strasno. Događa se

SI
sisavac
11:43 28.08.2020.

a koja to vojska ne pije?! čak u islamskim zemljama se to dogodi, kamoli u ovako slobodnoj zemlji kao naša! pitanje ministru obrane, dal su vojnici morali platiti iz svojeg džepa piće, ili ministarstvo osigurava to? mislim da svaki vojnik mora imati pravo na pola litre vine ili litru pive dnevno, besplatno. svaka tri mjeseca da mu se omogući vikend sa ženama za utjehu, o trošak ministarstva. očekivati smirenog vojnika u kojem buja život, e to nije fer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije