Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne odustaju
Povratak na članak

Optužili Vladu da nameće ideju o podjeli krivnje za rat

Dokumenti prema EUnisu valjani jer Domovinski rat nazivaju rušilačkim, stoji u priopćenju udruga i branitelja

Komentari 209

CL
ClinOr
15:55 01.11.2014.

Mnoštvo je dokaza i indikacija da vlada radi na izjednačavanju (čitaj: iskrivljavanju) istine o Domovinskom ratu. Klasičan bezočni primjer je imenovanje krune kadrova za predsjednika upravnog vijeća hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra domovinskog rata i čedomira višnjića - martićevca za člana istog vijeća bez jasnog obrazloženja. sramota neviđena koju treba ispraviti što prije. malo googlajte te ljude koji za ta mjesta nisu ni kvalificirani, a znamo što misle i što žele provlačiti. ovo je učinjeno isključivo da bi se iskrivljavala istina o domovinskom ratu. to je isto kao da je u tom vijeću savo štrbac, zoki pusić ili oliver frljić.

VL
VE
verakruz
16:20 01.11.2014.

Vi ste naši heroji i naš ponos. Znam da j teško biti na ovoj zimi, ali molim vas izdržite. Prošli ste i teže situacije, ja sam uvjeren u našu pobjedu.

VL
KN
knezica
16:18 01.11.2014.

Razlozi su brojni i ova hinjska Vlada i isti takav predsjednik države čine nešto što se još nije doživjelo u pisanoj povijesti svijeta. U miru izdaju sve one svetinje na kojima počiva država kojom vladaju , obezvrijeđuju svaku kap krvii koja se prolila za Domovinu, pljuju na grobove 20 000 poginulih u Domovinskom ratu, pljuju na neizmjerne dječje suze hrvatskih dječaka i djevojčica kojima je uništeno djetinjstvo, pljuju na preko 500 ubijene djece koju njihovi roditelji nikada neće zaboraviti, ali ne smijemo ih zaboraviti ni svi mi - Hrvatski narod. Zato narode , otvori oči, podržimo naše heroje koji se smrzavaju ne zbog većih privilegija, nego zbog naše i vaše budućnosti, radi našeg ponosa, radi naše opstojnosti. Heroji moji, ja i sva moja obitelj, svi moji prijatelji i poznanici, kao i 95 % pa i više hrvatskog naroda su uz vas. Ne dajte se i izdržite do kraja. Bog vas blagoslovio.

VL
Avatar marijaija
marijaija
18:01 01.11.2014.

Pa milanovic je vec u nekoliko navrata govorio da rata ne bi bilo da mi,eto, nismo srbe izazivali. Uvijek me cudilo i cudi kako se olako prelazilo preko toga. Pa vec sa ukidanjem h r v a t s k i h branitelja u samo - udrugu branitelja- najavili su sto smjeraju

VL
GR
+Grgo+
16:20 01.11.2014.

Gospodo hr branitji vi ste stvarali ovu domovinu svaka pohvala i podrska vi svjedocite istinu a istina ce pobijediti . Mir i dobro vama i svim hrvatskim domoljubima

VL
ĆA
ćaćaća
17:55 01.11.2014.

deur je potpuno u pravu..iza svega stoji london koji opet želi stvoriti nekakvu regionalnu zajednicu kojom će upravljati preko srbije i srba..kao što su to radili za vrijeme jugoslavije..srbija je pristala na to pod uvjetom da ju se ne prikazuje kao agresora a hrvatsa je zadnji kotačić kojeg treba navesti na taj put..nasljednici skh su jedva dočekali takve prijedloge procjenivši da je to za njih pobjeda i održanje na vlasti te kako tako mogu i dalje držati pod kontrolom skrivene tajne komunsitičkih zločina u kojima su sudjelovali njihovi rođaci prijatelji itd..svi sretni osim hr naroda..poznati scenarij nakon II svj.rata se ponavlja..

VL
VE
verakruz
18:30 01.11.2014.

Jean-Michel Nicolier "Francuz" rođen je 1. 6. 1966. godine u Francuskoj u gradu Vesoul. Ubijen je na Ovčari prilikom srpske okupacije Vukovara u noći sa 20. na 21. studenoga 1991. g. Bio je jedan od 481 stranih dragovoljaca domovinskog rata (od kojih je 72 poginulo a 88 ih je ranjeno) iz 35 zemalja koji su branili Hrvatsku. Iako Francuz po nacionalnosti, krajem kolovoza 1991. godine, pristupio je redovima HOS-a u Mejaškom Selu, općina Barilović kod Duge Rese, s kojima je kasnije dragovoljno otišao braniti Hrvatsku u Vukovaru, potaknut televizijskim snimkama i nepravdom prema braniteljima. Divljački je mučen i ubijen na Ovčari i njegovo tijelo nikad nije pronađeno zajedno sa još 64 tijela ubijenih na istom mjestu. Njegov brat i njegova majka danas žive u Karlovcu i pokušavaju doznati istinu o Jean-Michelu i njegova pogibija snažno je odredila i njihove živote. ------------- U isto vrijeme Hrvatskom vladaju neljudi koji nikada nisu htjeli da Hrvatska bude suverena i slobodna. Leko bio sekretar CK, Josipović sviruckao klavir i šepirio se po fakultetu, jer mu je to mjesto osigurano čim se otelio, a Milanče zbrisao u Brisel, također po vezi Perković- Mustać.

VL
SA
samazg
17:02 01.11.2014.

Pozdrav svim braniteljima ma gdje bili. Niste sami. Narod je uz vas ( o tome ne pišu režimski mediji) Ali,znajte: previše je nevine krvi proliveno da bi se zaboravila vaša žrtv. I pokoj vječni stradalima, pogotovo onima čiji se grobovivi ne znaju i čije majke, supruge, braća i sestre danas ni svijeću ne mogu zapaliiti.

VL
BE
beli444
18:25 01.11.2014.

u hrvatskoj je na djelu specijalni rat, provodi ga političko krilo poražene srbočetničke jna, sdp-e s ivom josipovićem na čelu, oni u svakoj prilici nastoje omalovažiti branitelje, izjednačavati krivnju za rat, optuživati i lagati, zauzeli su sve medije, finaciraju tzv.zv. nevladine udruge našim novcem, koje rade u korist poražene srbije i srpskog agresora, sjetitie se samo likovanja prije oslobađanja gotovine i markača dok su očekivali osuđujuću presudu, sjetite se članka spresuda kava god bila bvit će presuda tuđmanovoj hrvatskoj i šoka koji je uslijedio nakon toga, spisak branitelja su i objavili, kao što su dozvolili srbiji da sudi martiću iz jednog razloga, nijedan branitelj ne bi smio preko granice, zahvaljujući političkom krilu jna i gluposti hrvatskog naroda ganjali bi nas ko zvijeri u šumi, sjetite se samo činjenice da se je član tima koji je pisao optužnicu protiv srbije susretao s optuženikom, tj, veleposlanikom srbije, da mu je najavio odlazak iz tima, predao dokumente i sjetite se odgoivora, srbija će to znati ceniti, ako želite hrvatsku, ako želite da vaša djeca žive, ne da žive slobodno, nego da uopće žive morat ćete se riješiti i sdp-ea i josipovića, na području tzv.krajine pod vlašću srba nije ostao nijedan hrvat, ili su prognani ili su pobijeni, čak i oni koji su se javili u martićevce, čak je i njih pobilo

VL
LI
Livi
16:50 01.11.2014.

Nasi dragi branitelji samo naprijed. Prvi ce korak biti vase ujedinjenje. Tako ujedinjeni ste jaka skupina koja ce moci dovesti na vlast i odrzati na vlasti onu opciju koja ne samo rijecima (mada su i rijeci vazne - Stazic ) nego i djelima stiti ne samo Hrvatsku nego i vase i nase interese. Drugi korak je srusiti ovog Josipovica koji se ne osjeca dobro kad su u pitanju obiljezavanja vasig stradanja i pobjeda. Imate priliku vec za par mjeseci dokazati da niste "sacica izmanipuliranih".

VL
EU
euzebije
18:43 01.11.2014.

A tko je onda bio agresor, ako nije srbija? Zanzibar, Angola, Japan, Kina ....ili netko drugi? Narodu je prekipilo, dosta je više prljavih igara sa Hrvatskim narodom i Našom jedinom Domovinom za koju je palo toliko krvi kroz cijeu povijest, a pogotovu u Domovinskom oslobodilačkom ratu. Najbolje je što prije raspisati i predsjedničke i parlametarne izbore.

VL
Avatar marijaija
marijaija
18:28 01.11.2014.

Sto reci na pojedine komentare do - dao bog da oni budu bar jedniu godinu u kozi nasih branitelja. A porediti civilne i ratne invalide, one koji su svjesno zrtvovali svoje zdravlje za nasu domovinu je bezpredmetno. Nitko ne bi bio protiv da i oni imaju najbolje sto im treba, ali sto branitelji imaju s tim

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
21:06 01.11.2014.

Nisu branitelji njih "optužili"! Nije "optužba" ako se govori istina, a istina je da ova Vlada i predsjednik Josipović nameću ideju o podjeli krivnje za rat i ugrožavaju hrvatske nacionalne interese i to vidi svatko. Ne može se skriti.

VL
IV
ivokroate
20:08 01.11.2014.

ne daj se frede petokraka je uz tebe....petokraka te je i dovela i neistina,frede popusti imaj barem malo ljudkosti ako ne i morala,frede zapamti,znamo te...

VL
L0
luena 01
19:14 01.11.2014.

Cudim se jednom ,pljuje se branitelje koji ne traze puno ,priznanje i postivanje njihovih zrtvi ,pljuje ih se zbog mirovina , ministar branitelja ima dva puta vecu placu od njih a jedan je od njih,branitelj,njega ne dirate nego ga cakcak sto vise podrzavate... Gdje vam je logika ostala... ?

VL
DU
Deleted user
00:02 02.11.2014.

Branitelji za Hrvatsku-Hrvatska za branitelje!!!

VL
ZX
zark x
00:06 02.11.2014.

Po Milanovicu i Josipovicu koji su navijali za VS stranu, nepostoje Hrvatski branitelji, nego samo branitelji. To je ta relativizacija Domovinskog oslobodilackog rata i pokusaja da se temelji rata prebace na njihove antifasiste sa petokrakama od kojih se Hrvatska oslobodila 1995te..

VL
GO
golub
19:46 01.11.2014.

Domovinski rat u Hrvatskoj bio je obrambeni, antifašistički itd. u kojoj se Hrvatska protiv navedenih branila i obranila , a kriminalci kao što je Sanader i ostali bacili su sjenu na ta događanja jer su sebe pretvorili u pukovnike pljaćkaše itd. što je rezultiralo nezadovoljstvom građana da su vlast povjerili onom kojem to nebi trebalo pripasti.

VL
ĆA
ćaćaća
22:06 01.11.2014.

jasno je to i dječici da ova vlada izjednačava krivnju..njima je zaranjeno reći ko je agresor..a svima nam je poznata izjava milančeta o građanskom ratu a i drug ivo ima izjave tipa..trebaju nam novi temelji..kao da je ovo država bez temelja..

VL
KN
knezica
10:58 02.11.2014.

Predsjednikov specijalac za lažne branitelje postao je Predrag Matić, najprije u ulozi predsjednikova savjetnika za branitelje. Nakon što se odmetnuo od Jadranke Kosor, taj stalni lovac na državne sinekure je i prije odlaska na Pantovčak pripreman za buduće velike stvari i "veliku pravednost" u ekipi koja se okupljala oko hrvatske ekspoziture Tranparency Internationala i njegova vječnog šefa Zorislava Antuna Petrovića. Silno ambiciozni Matić idealan za provedbu "nove pravednosti" Matić je bio idealan za provedbu "nove pravednosti" nad braniteljima prethodno dovedenim u poziciju ovisnosti: skromnog obrazovanja, golemih ambicija, mesićevski duhovit lik koji može lagati rafalno ne trepnuvši pritom okom i koji ima dovoljno dubioza u svome ratnom putu da bude stalno ucjenjiv. Da samo želi provjeriti navode koje je o (ne)vjerodostojnosti Matićeva ratnog puta javno iznio zapovjednik njegove jedinice u Borovu naselju pukovnik Vinko Mažar, državni odvjetnik bi se mogao pozabaviti s nekoliko dvojbenih detalja: stjecanje čina bojnika bez dana zapovijedanja jedinicom, stjecanje ordena za teško ranjavanje bez ranjavanja i napredovanje od bojnika do brigadira u kabinetima ministarstava nakon završetka rata. Takav Matić dobio je zadatak širiti famu o „lažnim" braniteljima, difamirati ih, poticati da se istražuju međusobno, da prijavljuju suborce, susjede, kao u starim komunističkim vremenima. Iako je bilo predvidivo što će se dogoditi nakon očekivane pobjede lijeve Kukuriku koalicije, da će uslijediti velika hajka na „lažnjake", kao sredstvo definitivne degradacije nekad pobjedničke vojske, bivša ministrica branitelja i tadašnja premijerka Jadranka Kosor nije našla za shodno ojačati svoje voljene branitelje, tako da sama sredi Registar, odnosno da prepusti zapovjednicima da naprave reviziju Registra i time ojača njihov autoritet i tako napravi branu očekivanoj hajci. Ostavljeni su na milost novim izbornim pobjednicima, a Predrag Matić je iz Ureda Predsjednika transferiran u Ministarstvo da provede Novu pravednost. Obećano - izvršeno. Toliko prozivani Registar je objavljen, svi branitelji s pripadnošću postrojbama su se našli na internetu. Matić je svakodnevno pozivao da prijave lažnjake. I građani i /ili institucije su prijavili policiji ukupno 3.605 osoba, policija je zatrpana provjerama i istragama, a Matić je u godinu dana umjesto stotina tisuća očekivanih lažnjaka pronašao njih 55 koji su brisani iz Registra, odmah lažno izračunavši i da je time uštedio državi 55 milijuna eura. Ukupni broj branitelja u Registru se nije smanjio, već se povećao.

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.