Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO SU RAZOTKRIVENI

Detektiv za lažna bolovanja: 'Liječio je ruku, a mi smo ga uhvatili kako radi s motornom pilom'

Motorna pila
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
31.10.2023.
u 09:40

Mnogim detektivima glavni dio posla su razotkrivanje lažnih adresa prebivališta i lažnih bolovanja

Slučaj menadžera koji je olobođen optužbi da je lažirao bolovanje kako bi do kraja iskoristio uplaćeni termin za skijanje u Francuskoj ponovno je otvorio pitanje bolovanja u Hrvatskoj te koriste li se ona uistinu samo kada trebaju. Neke tvrtke zbog lažnih bolovanja angažiraju i privatne detektive, a jedan od njih je Njegoslav Blažek koji 20 godina radi taj posao. 

- Samo treba biti strpljiv, a poslodavci često to nisu. Često su jako ljuti i pod svaku cijenu hoće u što kraćem roku rezultat, a to nije baš uvijek jednostavno - ispričao je za RTL Danas. Prisjetio se slučajeva u kojima je prijevarna situacija otkrivena zbog prevelike sigurnosti 'varalica' koji su se ljuljali i u jednom trenutku zaboravili igrati svoju ulogu.

VEZANI ČLANCI: 

- Pa je tako bio slučaj muškarca koji je stradao i bio u kolicima. No bio je strastveni ljubitelj fotografije, pa je otišao na izložbu i popeo se na treći kat. Ili slučaj s motornom pilom gdje je ruka osobe nije, prema mišljenju liječnika, bila funkcionalna. A mi smo ga fotografirali i zatekli s teškom motornom pilom kako iznad glave pili granu - ispričao je. 

Mnogim detektivima glavni dio posla su razotkrivanje lažnih adresa prebivališta i lažnih bolovanja. Samo prošle godine Hrvati su na bolovanju proveli više od 21 milijun dana što znači da je dnevno na bolovanju bilo 69 tisuća oboljelih. 

VIDEO Svako treće bolovanje je neopravdano. HUP: Lažna bolovanja stoje nas više od milijardu kn godišnje

Komentara 4

IV
ivangs
10:52 31.10.2023.

Problem je u poslodavcima. To se rješava ko u Njemačkoj. Idi ti na bolovanje a kad pretiras ne vraćaš se na svoje radno mjesto nego dobivaš niže rangirano i manje plaćeno jer je tvoje sada zauzeto. Pa se ti bori sada godinama da dođeš do boljeg

Avatar Marko
Marko
10:41 31.10.2023.

Ja za 100 eura dobijem bolovanje do 15 dana

DU
Deleted user
18:21 31.10.2023.

Moj susjed ne može voziti u firmi a doma vozi traktor i kombajn !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije