Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U VUKOVARU

Detalji žestokog okršaja BBB-a i Grobara: Policajci uvjereni da je tučnjava dogovorena

Tučnjava BBB-a i Grobara u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/2
19.06.2020.
u 20:00

U strahu nakon masovne tučnjave navijača u četvrtak, Vukovarci poručuju: Neka idu tamo gdje nema djece.

Vukovar je tijekom proteklih godina svjedočio nizu tučnjava, ali ona koja se dogodila u četvrtak u gradskoj četvrti Borovo naselje svakako se ubraja među žešće i opasnije. Rezultat masovne tučnjave navijača BBB-a i Grobara najmanje je sedam ozlijeđenih i, zasad, 18 privedenih, a za nekima policija još traga. Prema navodima policije, sudionici tučnjave su u dobi od 18 do 46 godina, a među privedenima je 14 osoba iz Vukovara te po jedna iz Gaboša, Borova, Markušice i Zagreba.

Građani uplašeni

– Očevid je rasvijetlio neke pojedinosti o sukobu. Našli smo i razna priručna sredstva, primjerice, drvene i metalne palice, koja su sudionici tučnjave koristili u obračunu. Kriminalističkim istraživanjem propitkuje se kaznena odgovornost privedenih za počinjenje kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi – izvijestio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Građani su i jučer bili uplašeni nakon svega što su vidjeli i doživjeli. Među njima bilo je ionih koji su i tijekom našeg dolaska na mjesto događaja još bili u šoku i strahu. Bilo je i djece koja su plakala.

– Odjednom su se počeli tući i trčati okolo. Neki su nosili palice, bacali kamenje, palili baklje... Neki su bili krvavi po licu, a bilo je i onih koji su ostali ležati na tlu. Nije to dugo trajalo, ali je bilo strašno. Ako se već žele tući, neka odu nekamo, a ne da to čine ovdje gdje ima djece – rekla nam je žena koja je vidjela tučnjavu.

Kada je riječ o tome kako je došlo do tučnjave, postoje dvije istine.

– Neki od srpskih navijača Grobara prijetili su na ulici jednom od vođa vukovarskih BBB-a koji je bio u šetnji s djetetom i ženom. Ubrzo su se i jedni i drugi organizirali i počela je tučnjava. U tučnjavi su korištene teleskopske palice, bokseri... Jedan od ozlijeđenih dobio je teleskopskom palicom u glavu. Tuklo se četrdesetak osoba i sve je još dobro i završilo. Činjenica je i da su tu bila samo dva policajca i da je interventna došla tek poslije – rekao nam je jedan odvukovarskih navijača upućen u događaje. Navijači srpske nacionalnosti kažu da je istina sasvim drukčija.

– Dečki su sjedili u kafiću kada je nekoliko njih došlo ispred kafića i počelo provocirati. Potrčali su za njima, ali su ih dočekali u zasjedi i počela je tučnjava. Malo se zna o događajima u Vukovaru i činjenica je da su hrvatski navijači više puta istukli navijače srpske nacionalnosti. Prije nekoliko dana pretučena su tri dečka srpske nacionalnosti, a prije toga i dva dečka na parkiralištu u Vukovaru. Bilo je i napada ispred škole, kafića, na autobusnoj stanici... – kazao nam je naš izvor.

Tučnjava dogovorena?

Neki vukovarski policajci, pak, drže da se radilo o dogovorenoj tučnjavi.

– I jedni i drugi bili su spremni i okupili su se. Uza sve to, sve se to dogodilo baš u 19 sati, kada je smjena i kada je najmanje policije na ulicama. Previše je u tome slučajnosti – rekao nam je jedan policajac.

I dok građani ne kriju da su uplašeni i da strahuju što bi se moglo dogoditi u bliskoj budućnosti, u policiji navode da su i reakcijom od četvrtka pokazali da će energično i nedvojbeno postupati u bilo kakvim nedopuštenim nasilnim događajima. Zanimljivo, nijedna politička stranka koja djeluje u Vukovaru nije osudila incident.  

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar duka4
duka4
20:13 19.06.2020.

Zasto niste napisali kako je počelo? Grobari napali vođu boysa koji je bio sa zenom i djetetom... To nije interesantno??

GE
george34
20:10 19.06.2020.

Kad chetnik prijeti Hrvatu u Vukovaru. Uzas.

DE
Demigodessnixie
20:23 19.06.2020.

Gurajte pod tepih ali malo je ostalo mjesta ispod tepiha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije