Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bezuman zločin

Detalji ubojstva u Dugoj Resi: Susjed mu rekao da s ceste makne kantu pa ga je ubio

kolaž ubojstvo
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/14
13.08.2016.
u 20:05

Zlatko Jurin otprije je poznat policiji, a tjedan dana prije ubojstva priveli su ga jer je pucao po dvorištu svoje obiteljske kuće

Bez ikakvih emocija Zlatko Jurin sjeo je jučer nešto prije 20 sati na terasu kafića PTG u Gornjem Mrzlom Polju kod Duge Rese.

Naručio je kavu i Coca-Colu, a kada mu je konobarica donijela naručeno, zaprepastila se jer je na stolu vidjela pištolj, a gost je počeo repetirati i pušku.

Gosti pozvali policiju

– Netko od gostiju pozvao je policiju i došli su za nekoliko minuta. Policajac ga je htio privesti, ali se opirao, negodovao, bacio je pušku, a oni su ga savladali i odvezli. Nismo znali da je sat vremena prije ubio čovjeka. Tko zna što se moglo dogoditi, možda je imao namjeru pucati iz te puške i pištolja po gostima kafića – prepričali su nam gosti kafića idućeg jutra. Zlatko nije imao tragove krvi na sebi niti je ičim odavao da je upravo počinio stravičan zločin u selu na drugoj obali Mrežnice i na pragu vlastitog doma u Donjem Mrzlom Polju ubio susjeda Miroslava Bežana.

– Već je od jutra bio nervozan jer je zakasnio iznijeti kantu za smeće za odvoz. Zato je sve smeće izbacio uz cestu, a kantu stavio na sredinu ceste. Susjed Miroslav Bežan kosio je na livadi nasuprot njegove kuće i vjerojatno ga pitao što će biti s kantom, može li je maknuti s ceste. I to je vjerojatno bio okidač. Tko god da ga je došao pitati za kantu, on bi ga ubio. Miro je bio duša od čovjeka, dobar susjed, radišan. Pretpostavljam da je došao k njemu razgovarati, a Zlatko, koji je već imao spremnu pušku na ramenu, ubio ga je na pragu svoje kuće – kazao nam je susjed Igor Vilović. Inače, Miroslav Bežan (46) bio je omiljen među susjedima, nogometašima i vinarima jer je imao svoj vinograd, znao je i kuhati i raditi u vrtu, a voljeli su ga, kažu, i na poslu. Radio je kao policajac na graničnom prijelazu sa Slovenijom u Pribanjcima.

– Takav vam se čovjek rađa jednom u sto godina ili nikada. Bio je predobra osoba, svatko će vam to reći, svima je dolazio pomagati kada je trebalo, a mogao je računati i na nas. Bio je i dragovoljac u Domovinskom ratu, prošao ratišta od Pakraca do Karlovca i sada je umro na ovakav način – dodao je Igorov otac Petar Vilović.

Miroslav je u obiteljskoj kući živio sa suprugom i 25-godišnjim sinom, a ubojica, susjedima poznat pod nadimkom Zlatni, živio je sam.

Već dugo problematičan

– Sam je bio i prije rata kada je roditelje otjerao u Karlovac. Ima dvije sestre, ali one ne žive u Karlovačkoj županiji. Nije bio pijan kada je ubio Miru – dodaje susjed.

No svi su znali da je Zlatko problematičan. Bio je u ratu, imao oružje i još je tada znao, kažu, pucati po lampama po selu jer mu je smetalo svjetlo. Nekada je pio, svađao se s ljudima, često znao pričati sam sa sobom, a psihičkih hje problema, kažu susjedi, imao i prije. Imao je mirovinu, stekao ju je u ratu, dijelom radeći po tvrtkama. Živio je sam u trošnoj kućici i nitko nije slutio da ima oružje. Sve do nedjelje prije tjedan dana, kada je pucao po svom dvorištu.

– Policija je došla, uhitili su ga i oduzeli mu oružje, ali je drugi dan došao kući. Tko zna gdje je i koliko oružja sakrio – dodao je susjed Igor.    

>>Pokušaj ubojstva kod Zadra: Nakon svađe zapucao na 45-godišnjaka

Komentara 22

Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:31 13.08.2016.

Policija je znala da je ubojica problematičan....Zašto to nisu s njim prije riješili na neki način ?

ĆA
ćaćaća
20:14 13.08.2016.

za ovakve kazna vješanjem je milost...

Avatar Rimski Janus
Rimski Janus
20:25 13.08.2016.

Svaka i sama prijetnja je napola izvršeni zločin i za najmanju,dokazanu prijetnju minimalno godinu robije.Drugi lijek ne postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije