Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna točka magistrale

Detalji teške nesreće pokraj Šibenika: Pokosio pješake na zebri, tinejdžer se bori za život

Brodarica: Automobilom naletio na dvoje pješaka koji su prevezeni u bolnicu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/12
01.08.2023.
u 10:38

U prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 20:50 sati dogodila na državnoj cesti D-8 u Brodarici pokraj Šibenika dvije osobe teško su ozlijeđene, javlja šibensko-kninska policija.

Do prometne nesreće je došlo, objavila je policija, nakon što se 27-godišnjak u automobilu austrijskih registarskih oznaka neprilagođenom brzinom približio pješačkom prijelazu te se nije uspio zaustaviti. Kada je naišao na pješački prijelaz, naletio je na 19-godišnjaka i maloljetnu osobu. Obje su osobe prevezene u Opću bolnicu Šibenik na liječničku obradu, gdje su maloljetnoj osobi utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju. Mladiću (19) utvrđene su teške ozljede opasne po život pa je prebačen na liječenje u KBC Firule u Splitu.

Vozač će biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. Protiv njega bit će podnesena kaznena prijava  Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Podsjetimo, nesreća se dogodila sinoć oko 21 sat, a mještani Brodarice s kojima smo razgovarali bili su u šoku, mnogi su vidjeli tešku nesreću i unesrećene pješake.

– Ovaj problem mora se riješiti, bojimo se živjeti na ovom potezu, kao da smo na automoto pisti. Djecu se bojim pustiti u dućan. Rekli su da će ove pješačke prijelaze osvijetliti već odavno – kazala nam je mještanka koja je pomagala vozačima automobila da pronađu alternativni pravac kroz mjesto jer je magistrala zbog nesreće i očevida bila zatvorena. Lokva krvi na cesti, desetak metara od pješačkog prijelaza, svjedoči o silini udara.

Upozorava se mjesecima na vjerojatnu novu tragediju. Dionica kroz Brodaricu neodrživa 

– Letjeli su u zrak, odbacio ih je metrima dalje, prestrašno – govori potresena mještanka Brodarice, naselja koje u sezoni postaje crna točka. Svaka kuća ima izlaz na magistralu, a stvaraju se golemi čepovi zbog sve više apartmana i objekata uz cestu. Tu je i gradska plaža Rezalište te se, nažalost, na ovakve ishode dugo upozorava, a o tome smo pisali i u Večernjem listu. 

Samo nekoliko stotina metara dalje je pješački prijelaz na kojem je pijani vozač pokupio dvije curice u svibnju prošle godine. Na cesti je postavljen niz reflektirajućih pješačkih prijelaza, brzina je ograničena na 50 km/h, ali duž prometnice iz sezone u sezonu niču ugostiteljski objekti, trgovine, klubovi, apartmanska naselja, trgovine, ugibališta i kiosci, a noću pješaci s mobitelima masovno hodaju uz cestu i po njoj pa, unatoč signalizaciji i sve široj mreži kamera, sigurnost nije poboljšana.  

Riječ je o iznimno opasnom dijelu ceste, o ruti kojom stanovnici svaki dan voze iz Primoštena, Grebaštice, Žaborića, Jasenova ili Brodarice u Šibenik na posao. Ta naselja gotovo potpuno gravitiraju Šibeniku, a mještani nikad nisu sigurni kakva će im se prepreka ispriječiti. Najopasnija dionica prolazi samim središtem naselja Brodarica koje broji oko pet tisuća stanovnika. Postoji tendencija rasta u predgrađe i pripajanja Šibenku, a problem koji egzistira već godinama u ljetnim mjesecima proteklih sezona kulminirao je jer praktički svaka kuća ima spoj na glavnu cestu. U sezoni dolazi do zagušenja jer je magistrala na ovom dijelu ujedno i gradska prometnica s golemim volumenom prometa.

VEZANI ČLANCI

VIDEO Nesreća u Brodarici: Auto pokupio dvoje tinejdžera

Komentara 7

DE
Dex
12:28 01.08.2023.

Krkan "znaš li ti tko sam ja" u Bosna Motor Wagenu koji u Austriji nesmije ni pisnuti kada ga policajac zaustavi a tamo vozi po propisima jer ga inače čeka masna kazna a za ovo bi ga u Austriji osudil za dvostruki pokušaj ubojstva i naplatili kaznu za koju bi morao dizati kredit

Avatar tuđinskekratkenoge
tuđinskekratkenoge
11:48 01.08.2023.

Komentar ti je pun zlobe, mržnje i neistine. I unatoč tome - sve dobro ti želim.

Avatar Čudomix
Čudomix
12:10 01.08.2023.

O objesnoj vožnji ne treba trošiti riječi. Ovom prilikom bi upozorio pješake da budu oprezni prilikom korištenja pješačkog prijelaza. Često (prečesto) vidim pješake koji krenu na pješački bez osvrtanja nailazi li vozilo i bez da su se uvjerili da vozilo usporava, odnosno da ih je vozač uočio. Ponekad pješaci ne skrenu niti pod 90° na zebru već krenu na taj način da im vidim zadnji poluprofil (u slučaju kad smo imali isti pravac kretanja). Tragedija se lako može dogoditi i kad se vozi u skladu s ograničenjem brzine... samo mali trenutak nepažnje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije