Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noćni pohod

Detalji paleža u Cresu: Policija objavila kako je 63-godišnjak zapalio automobile policajaca

Cres: Očevid policije na mjestu gdje su zapaljena tri vozila
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
14.04.2023.
u 10:37

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da namjerno izazivanje požara na vozilima nije povezano sa službenom dužnosti oštećenih policijskih službenika.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje vezano uz izazivanje požara na vozilima u Cresu. Istraživanje je provedeno nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom, a zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela 'dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom'.

Kako su izvijestili iz PU primorsko-goranske intenzivnim postupanjem policije i provođenjem svih raspoloživih mjera i radnji, policijski službenici su vrlo brzo došli do konkretnih saznanja o mogućem počinitelju  te ga u večernjim satima 12. travnja uhitili i priveli u službene prostorije policije. Jučer je na području Cresa, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenika.

Pretragom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem navedenog kaznenog djela, između ostalog i ostaci zapaljive tekućine koju je koristio za izazivanje požara na vozilima.

Policija ga osnovano sumnjiči da je za počinjenje kaznenog djela uporabio lakozapaljivu tekućinu koju je potom potpalio otvorenim plamenom. S namjerom izazivanja požara nešto prije ponoći 11. travnja izazvao je prvi požar na vozilu marke Mahinda, na kojem je došlo do zapaljenja prednjeg dijela vozila i motora. Nakon što se udaljio s mjesta događaja, ponovo je 12. travnja oko 4 sata ujutro na jednak način izazvao drugi požar na stražnjem dijelu vozila marke Škoda, koji je potom zahvatio cijelo vozilo, a  zatim se proširio na još dva vozila parkirana u blizini, marke Suzuki i BMW.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da namjerno izazivanje požara na vozilima nije povezano sa službenom dužnosti oštećenih policijskih službenika.  Požarom spomenutih vozila oštećena su dvojica policijskih službenika i dvojica hrvatskih državljana, a sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 53.000 eura.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je kazneno prijavljen i predan pritvorskom nadzorniku.

Video: Velika Gorica: Proletio autom kroz rotor

Ključne riječi

Komentara 1

BF
bf23
15:06 14.04.2023.

Naplata štete?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije