Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traje očevid

Cres u blokadi nakon noćne buktinje: Zapaljen je auto načelnika policijske postaje i policajca

Cres: Očevid policije na mjestu gdje su zapaljena tri vozila
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.04.2023.
u 14:28

Prema dosad utvrđenom, požari su izbili tijekom noći. U jednom slučaju požar je zahvatio i dva vozila parkirana u blizini te su nastala oštećenja. Požari su ugašeni, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Policija poduzima sve radnje u sklopu svojih ovlasti u svrhu istrage paleža.

Na dva automobila u vlasništvu policijskih službenika parkiranim na području grada Cresa izbili su sinoć požari, te policija intenzivno istražuje slučajeve. Policija u suradnji s protupožarnim inspektorom na mjestima izbijanja požara obavlja očevid. Neslužbeno, jedan od dvojice policijskih službenika kojima je gorio automobil, je načelnik Policijske postaje Mali Lošinj. Prema dosad utvrđenom, požari su izbili tijekom noći. U jednom slučaju požar je zahvatio i dva vozila parkirana u blizini te su nastala oštećenja. Požari su ugašeni, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Policija poduzima sve radnje u sklopu svojih ovlasti u svrhu istrage paleža. 

Prema neslužbenim, ali pouzdanim informacijama Novog lista, jedan od zapaljenih automobila u vlasništvu je Josipa Gazilja, načelnika Policijske postaje Mali Lošinj, koja obuhvaća i ispostavu u Cresu. On se na čelu otočne policije nalazi od 2017. godine. Drugi automobil pripada policajcu D. B. Obojica policijskih službenika žive u istoj zgradi u Cresu.

Izvori dobro upućeni u slučaj navode kako je do požara prvog automobila došlo pola sata iza ponoći u creskoj ulici Put Brajdi 15. Vatrogasci su brzo izašli na mjesto događaja, a u ovom prvom slučaju automobil nije potpuno izgorio. Uglavnom je u plamenu stradao motorni prostor, a što su gasitelji brzo pogasili, ohladili i pregledali auto.

Drugi je auto planuo desetak minuta poslije četiri sata, samo 80-ak metara dalje i to na adresi Put Brajdi 7. Tamo je požar zahvatio još dva parkirana auta. Neslužbeno se doznaje da su dva automobila doslovno nestala u buktinji, a treći je pretrpio samo manja oštećenja koja su posljedica topline.

Kako javlja Jutarnji list, policija na raskrižju prema Meragu zaustavlja sva vozila, ali i na drugim mjestima su postavljeni blokadni punktovi i provjeravaju se sva vozila i osobe u sklopu istrage o podmetanju požara na automobilima dvojice policijskih službenika.

Video: U pucnjavi na Skalicama u Splitu ranjena je jedna osoba

Komentara 11

BU
Bubalamala
13:39 12.04.2023.

Došlo vrijeme da je mnogima dosta tražiti po kontejnerima dok ovi međusobno dijele narodnu imovinu koju su ti isti sakupljači boca izgradili za bolje sutra.

DU
Deleted user
11:38 12.04.2023.

Imaju valjda osiguranje!! Glavno da su zivi I zdravi! Jedino koji je razlog, sta su policajci skrivili? U mutnom Se cipar lovi!

AC
acer7
10:49 12.04.2023.

zadnje vrijeme samo gore auti, to kad nam je vozni park stariji od 13 godina u prosjeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije