Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Sin nesretno ubijene Anice: 'Izveli su ga u lisicama, gledao nas je u oči i smješkao nam se'

Neslužbeno doznajemo da je suprug priznao da je ubio Anicu Builu. Njeno tijelo pronađeno je u skrivenoj septičkoj jami
08. studenoga 2019. u 18:19 15 komentara 21208 prikaza
Pronađeno tijelo ženske osobe
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Dan poslije nakon što su mediji prenijeli vijest o ubojstvu Anice Buile u Petrovcima, selu nedaleko od Vukovara, PU Vukovarsko – srijemske iznijela je niz detalja vezanih za ovaj slučaj. Iz policije navode kako je ovo bio jedan od kompliciranijih slučajeva s kojim su se suočili tijekom proteklih godina.

Pronađeno tijelo ženske osobe UBOJSTVO KOD VUKOVARA Tijelo nestale žene pronađeno u septičkoj jami?

Prema riječima načelnika PP Vukovar Vlade Božića policija je od 29. srpnja, kada je majka ubijene žene prijavila njen nestanak, provodila kriminalističko istraživanje.

Detaljna istraga

– Sve smo obavijestili, sve policijske uprave. Uložili smo velike napore. Obavili smo brojne obavijesne razgovore s prijateljima, poznanicima, susjedima, članovima obitelji… Kako je vrijeme prolazilo sužavao se krug indicija. U isto vrijeme kolale su razne informacije koje smo provjeravali i koje su se pokazale kao netočne. Pojedini ukućani govorili su i kako je otišla od kuće zbog obiteljskih odnosa – rekao je Božić.

Dodao je i kako su se s istragom pojavljivale sve veće sumnje u navode određenih članova obitelji što je rezultiralo time da je tijelo pronađeno 6. listopada u septičkoj jami u dvorištu obiteljske kuće u Petrovcima. Sumnje koje su se odnosile prije svega na supruga Zorana Buile (50) pojačale su se kada je utvrđeno kako SMS-ove, koje je on pokazivao ostalim članovima obitelji govoreći da mu se Anica javila, nije slala Anica.

Voditelj Službe kriminalističke policije PU Krešimir Hunjet dodao je još neke detalje istrage kazavši kako su se u istragu u konačnici uključili i forenzičari iz Centra za forenzička istraživanja Ivan Vučetić iz Zagreba.

– Obavili smo pretragu kuće, a onda i dvorišta kada smo pronašli septičku jamu koja je bila skrivena. U jami smo pronašli tijelo nestale žene koje je bilo umotano u prekrivače. Daljnjom istragom utvrdili smo kako je kritičnog dana u srpnju, u jutarnjim satima, prvo došlo do verbalnog, a onda i fizičkog sukoba. Počinitelj je žrtvi nanio nekoliko reznih rana i uboda. Potom je mrtvo tijelo umotao u prekrivače i bacio ga u septičku jamu. Uhićen je zbog teškog ubojstva i predan pritvorskom nadzorniku – rekao je Hunjet.

Kako bi došli do počinitelja Zoran Buila je ispitan i putem poligrafa. Neslužbeno doznajemo kako je priznao ubojstvo supruge radi čega mu prijeti zatvorska kazna od 10 do 40 godina zatvora. Točan dan ubojstva se ne zna, ali se zna kako je Anica Buila posljednji put živa bila viđena 5. srpnja od kada joj se gubi svaki trag. Iz policije nisu željeli komentirati priče kako je u kući bilo oružja i da je za tijelo bio vezan kamen.

Pronađeno tijelo ženske osobe DETALJI UBOJSTVA Zadržao mobitel i policiju prevario porukama, no u jednom trenutku je pogriješio

– Ne mogu pričati o tome, znam da je to vaš posao, ali situacija je preteška. Svi smo utučeni i slomljeni te će nam trebati dosta vremena da se sve slegne i da budemo sposobni izaći pred vas – rekao nam je Aničin sin Martin Buila.

Aničina majka Ljerka Kleković kazala nam je kako je prije desetak dana rekla policiji kako sumnja da joj je suprug nešto napravio.
– To je monstrum i čudovište. Toliko nam je lagao da mu se Anica javlja, da je dobro, da želi da se rastane i slično. Pokazivao nam je njene poruke, slike, a u stvari pravio je budale od svih nas. Prije tri tjedna je bio ovdje gdje nas je sve izljubio, slikao se s nama i opet govorio da je Anica dobro. Sve nas je lagao i obmanjivao jer je naša Anica već bila mrtva, a on ju je svirepo ubio – rekla nam je Kleković.

Sin ju je neprestano tražio

Dodaje i kako priče o nekakvom PTSP-u od kojega je, navodno, obolio Zoran, ne stoje jer je sve bio isplanirao kako bi prikrio ubojstvo. Govoreći o pokušajima obitelji da pronađu nestalu ženu kaže kako se najviše potrudio Aničin sin Ivan koji je odlazio i kući u Petrovce gdje ju je tražio. Pretražili su i kuću i dvorište i ništa nisu našli, a navodno su policiji slikovito rekli još tada kako samo septičku jamu nisu pretražili.

Pronađeno tijelo ženske osobe | Autor : Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

– Kada je zadnji put bio tamo rekao mu je da želi kada sljedeći put ode da je mama u kući jer ne vjeruje svim tim porukama. Nažalost, pronađena je, ali mrtva i svirepo ubijeno od monstruma – istaknula je Kleković koja za rad policije i suradnju s njima ima samo riječi hvale.

Aničin sin iz prvog braka Ivan Smolčić u nevjerici je zbog smrti svoje majke.  

- Kada su pronašli tijelo u septičkoj jami i izveli ga iz kuće u lisicama, on me je hladnokrvno gledao u oči, smješkao se čak. Kakav to čovijek moraš biti da četiri mjeseca glumiš da ne znaš što si napravio, da se praviš osjećajan, da lažeš sve oko sebe. Osjećam se užasno - izjavio je Ivan za 24sata. 

Sahrana Anice Buila obavljena je danas, u 13 sati, na groblju u Ivankovu.

 

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
  • Kantarusa:

    Objesit dubre za primjer.

  • tiziana:

    Pazi naslova :" Sin nesretno ubijene...". Kao postoje i sretno ubijene.

  • Toni66:

    Kao prvo ja bi njega bacio unutra da bude i ne dozvolio da izlazi dugo dok se dobro ne nagnuta toga sastava. Potom b bio red da je pravde a ne sranja. vrlo jednostavno .. Ili doživotna ili smrtna . ... prikaži još!na . Bolje doživotna sa obveznim zaposlenjem korisnim radom do iznemoglosti...