Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Detalji nesreće pokraj Velike Gorice: Vozač prošao kroz crveno, izazvao sudar i poginuo

Zagreb: Jedna osoba poginula u sudaru nekoliko vozila kod naselja Velika Mlaka
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
28.03.2019.
u 11:11

Vozač, 41-godišnjak, upravljao je teretnim vozilom marke VW Transporter, zagrebačkih registarskih oznaka. Došao je do raskrižja, ali nije se zaustavio na znak crvenog svjetla, zbog čega je naletio na osobni automobil marke Renault Clio

Zagrebačka policija izvijestila je o prometnoj nesreći koje se dogodila u srijedu oko 16.50 sati u mjestu Velika Mlaka, na raskrižju Zagrebačke i Kramarićeve ulice.

Naime, 41-godišnjak upravljao je teretnim vozilom marke VW Transporter, zagrebačkih registarskih oznaka. Došao je do raskrižja, ali nije se zaustavio na znak crvenog svjetla, zbog čega je naletio na osobni automobil marke Renault Clio, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 40-godišnjakinja, a kretala se desnim prometnim trakom Zagrebačke ulice u smjeru sjeverozapada.

Ušla je u raskrižje jer joj je bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Od siline naleta teretni automobil odbačen je sa sjeverozapadne strane raskrižja, gdje je naletio na zaštitnu ogradu nogostupa. Nadalje, osobni automobil Renault Clio od siline naleta odbačen je sa sjeverne strane raskrižja, gdje je naletio na osobni automobil također marke Renault Clio, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnjak, a koji je bio zaustavljen ispred raskrižja zbog crvenog svjetla na semaforu. Nakon naleta drugi Renault Clio nastavio se nekontrolirano kretati i tada je naletio na osobni automobil marke Suzuki Vitara, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnjak, a koji je također bio zaustavljen zbog crvenog svjetla na semaforu. 

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 41-godišnji vozač teretnog vozila, dok je teško ozlijeđena 40-godišnja vozačica iz osobnog automobila Renault Clio kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb, priopćili su iz PU zagrebačke.

Iz policije podsjećaju građane i sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i poštovanje prometne kulture s naglaskom na zabranu vožnje pod utjecajem alkohola, pridržavanje ograničenja brzine, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i putnika u vozilima, propisno kretanje pješaka te zabranu prolaska kad je upaljeno crveno svjetlo. 

Video: Očevid prometne nesreće

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
11:47 28.03.2019.

Možda poberem koji minus ali ako je netko u toj nesreći baš morao poginuti, onda moram reći da se tu radilo o prirodnoj selekciji.

LI
liliZG
13:56 29.03.2019.

sve mi se čini da je čovjeku pozlilo pa prošao kroz crveno, možda je bio mrtav i prije sudara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije