Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAKŠE OZLJEDE

Detalji napada kod Valpova: Pijani 64-godišnjak upucao policajca koji je bio izvan službe

Šag: Mjesto gdje je upucan policajac
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
04.03.2023.
u 08:29

Izvršena je pretraga doma u Šagu na dvije adrese gdje su policijski službenici pronašli 6 komada streljiva koji su oduzeti. Kriminalističko istraživanje se nastavlja. Kako se doznaje, oružje je 64-godišnjak posjedovao ilegalno, a mještani ga opisuju kao problematičnog.

Policija je iznijela detalje incidenta u Šagu kod Valpova, gdje je u petak usred dana na ulici propucan policajac izvan službe. Napadača, 64-godišnjaka koji je dobro poznat policiji, sumnjiči se za kaznena djela ubojstvo u pokušaju i teško ubojstvo u pokušaju.

- U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Šagu jučer je oko 11.20 sati 64-godišnjak iz vatrenog oružja propucao 55-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Belišće koji se nalazio izvan službe. Potom je  64-godišnjak pokušao vatrenim oružjem usmrtiti i još dvije osobe koje su se nalazile u prostoriji ali u svojoj namjeri nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja. Napadača su svladali napadnuti i zadržali do dolaska policijskih službenika - priopćila je PU osječko-baranjska. 

Osumnjičeni je imao 1,14 promila alkohola u krvi. Ranjeni 55-godišnji policajac, inače i čelnik mjesnog DVD-a, prevezen je u KBC Osijek, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede, dok preostale dvije osobe nisu ozlijeđene.

Izvršena je pretraga doma u Šagu na dvije adrese gdje su policijski službenici pronašli 6 komada streljiva koji su oduzeti. Kriminalističko istraživanje se nastavlja. Kako se doznaje, oružje je 64-godišnjak posjedovao ilegalno, a mještani ga opisuju kao problematičnog. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
08:37 04.03.2023.

Neki općenit problem je što postoji dosta tzv. seoskih nasilnika po selima, raspitajte se uokolo i omiljene lokacije su im ispred seoskih trgovina ili kafići. Na niz načina gnjave lokalne stanovnike, većinom na svakodnevnoj bazi. Policija i sudstvo su tu formalno "nemoćni", tj. prvo on mora napraviti neko (ozbiljno!) kazneno djelo, e da bi oni mogli djelovati. Kad dođe do takvog razvoja situacije, već je prekasno. U međuvremenu, dosta stanovnika takvih malih sredina se otisne dalje, svojim životnim putevima i sela ostanu prazna (i zbog prvospomenutih).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije