Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obaviješten sud u Splitu

Detalji tučnjave Zavadlava u zatvoru: Điđi mu je opalio pljusku, pretpostavlja se i zbog koga

Split: Nastavljeno ponovljeno suđenje Filipu Zavadlavu nakon ukidanja prvostupanjske presude
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/18
07.09.2023.
u 11:11

Uprava zadarskog zatvorda pokrenula je protiv Majstorovića stegovni postupak. Još se ne zna kako će biti kažanjen

Dean Majstorović, zvani Điđi navodno je inicirao okršaj sa Filipom Zavadlavom u zadarskom zatvoru početkom rujna. Kako piše Dalmatinski portal. Majstorović je Zavadlavu opalio pljusku te potom krenuo na njega. Zavadlav se branio. Sukob je rajao 10-ak sekundi, nakon čega su ih razdvojili pravodudni policajci.

Nitko nije teže ozlijeđen, a uprava zadarskog zatvorda pokrenula je protiv Majstorovića stegovni postupak. Još se ne zna kako će biti kažanjen, no prema pistanju Dalmatinskog portala, zasad nema informacija da će doći do premještaja u neki drugi zatvor. O incidentu je obaviješten i splitski Županijski sud. Još nisu dobili izvještaj o motivima napada, no pretpostavlja se da je Majstorović nasrnuo na Zavadlava zbog Jerka Malvasije, člana njegove organizacije osuđenog na šest godina zatvora, trenutno na izdržavanju zatvorske kazne u Lepoglavi zbog iznude.

Malvasija je, tvrdi Državno odvjetništvo, trebao biti četvrta Zvadlavova žrtva, no nije našao kod kuće.

Majstorović je u travnju drugi put nepravomoćno osuđen na 11 godina zatvora. Visoke kazne dobili su i ostali članovi njegove zločinačke organizacije zbog likvidacija, paleži lokale i planiranja šverca droge. Zavadlavu još traje drugo suđenje za trojstruko ubojstvo u splitskom Varošu. Toni Vukičević, njegov novi odvjetnik, koji ga zastupa po službenoj dužnosti, zatražio je odgodu da se stigne pripremiti za ročišta. On je slučaj preuzeo prije više od mjesec dana, no navodno nije uspio usuglasiti obranu sa Zavadlavom. Suđenje bi se trebalo nastaviti krajem rujna.

VIDEO Zavadlav se potukao u zatvoru

Komentara 4

DC
Don Corleone
14:03 07.09.2023.

Imao sam nepriliku biti jedno vrijeme u institucijama koje su navedene u članku. Radilo se baš o Lepoglavi, (kao konačnoj destinaciji nakon 7 zatvora u transportu). Za manje od 6 sati se zna tko je stigao i zbog čega. Ne želim se referirati na djelo Zavadlava, ali tko god nije u milosti "normalnih djela", neka mu je Bog na pomoći.

Avatar horuk
horuk
13:40 07.09.2023.

Dalmatinski kriminalci su u zatvoru, istarski se slobodno šeću i prijete svjedocima i žrtvama. Tko ih je pustio? Pa pošteni IDSovci koji nikada sa drogama i kriminalom inače nebi bi imali posla, ni u kojem slučaju. To su poštenjačinje.

DU
Deleted user
13:13 07.09.2023.

Jednostavno bande lopova nastavljaju funkcionirati i u podzemlju i u nadzemlju i u zatvoru. Trajna životna borba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije