Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u Poljskoj

Desničarske novine na naslovnici objavile tekst o tome 'kako prepoznati Židova'

Židovi
Foto: Sebastian Kahnert/DPA/Pixsell
14.03.2019.
u 21:56

Tylko Polska (Samo Poljska), novine s nacionalnom distribucijom, u članku između ostalog navode imena, antropološke značajke, karakteristike i metode rada Židova. "Kako ih poraziti? Ovo se ne može nastaviti!", piše također u tekstu

Poljske desničarske novine našle su se na udaru kritika nakon što su na naslovnici objavile članak koji čitatelje savjetuje "kako prepoznati Židova".

Tylko Polska (Samo Poljska), novine s nacionalnom distribucijom, u članku između ostalog navode imena, antropološke značajke, karakteristike i metode rada Židova.

"Kako ih poraziti? Ovo se ne može nastaviti!", piše također u tekstu, prenosi Haaretz.

Sporne novine jučer su zapažene s drugim publikacijama na novinskom kiosku u Sejmu, donjem domu poljskog parlamenta. Konzervativni zastupnik Michał Kamiński pobunio se protiv članka i činjenice da su se novine s njim našle u Sejmu. Iz Sejma je objavljeno da će se zatražiti uklanjanje tih novina iz press kita.

Kamiński je rekao da je apsolutni skandal da se takvi tekstovi, koji djeluju kao da su preuzeti iz nacističkih novina, prodaju u poljskom parlamentu.

Izostanak jasne osude incidenta sa strane poljskih političara, poput predsjednika Sejma, je uznemirujuća, rekla je Agnieszka Markiewicz, direktorica Američko-židovskog odbora za središnju Europu, prenosi Reuters.

Sporne novine inače izdaje Leszek Bubl, kojeg Haaretz opisuje kao marginalnog nacionalističkog političara i povremenog glazbenika. Israel Today piše kako se sam Bubel u intervjuima opisuje kao glavni antisemit u Poljskoj.

Pogledajte video usporedbe Hrvatske i Slovenije:

Ključne riječi

Komentara 36

GL
glištun
07:35 15.03.2019.

Doprinos Židova zapadnoj civilizaciji a time i Poljskoj je nemjerljiv...Židov je gradove gradio dok je Poljak išao u šumu nuždu vršiti.

MA
Marsijanac
23:42 14.03.2019.

I sto je sad tu sporno? Pogledaj koga ne smijes kritizirati i bit ce ti jasno tko te tlaci.

ZI
zip123
08:23 15.03.2019.

Dok je budala bit ce i smijeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije