Naslovnica Vijesti Svijet

Desničarske novine na naslovnici objavile tekst o tome 'kako prepoznati Židova'

Tylko Polska (Samo Poljska), novine s nacionalnom distribucijom, u članku između ostalog navode imena, antropološke značajke, karakteristike i metode rada Židova. "Kako ih poraziti? Ovo se ne može nastaviti!", piše također u tekstu
14. ožujka 2019. u 21:56 36 komentara 3206 prikaza
Židovi
Foto: Sebastian Kahnert/DPA/Pixsell

Poljske desničarske novine našle su se na udaru kritika nakon što su na naslovnici objavile članak koji čitatelje savjetuje "kako prepoznati Židova".

Prosvjedi po Francuskoj DEVASTIRANO GROBLJE Raste mržnja prema manjini: 'Nije lako biti Židov u Francuskoj'

Tylko Polska (Samo Poljska), novine s nacionalnom distribucijom, u članku između ostalog navode imena, antropološke značajke, karakteristike i metode rada Židova.

"Kako ih poraziti? Ovo se ne može nastaviti!", piše također u tekstu, prenosi Haaretz.

Sporne novine jučer su zapažene s drugim publikacijama na novinskom kiosku u Sejmu, donjem domu poljskog parlamenta. Konzervativni zastupnik Michał Kamiński pobunio se protiv članka i činjenice da su se novine s njim našle u Sejmu. Iz Sejma je objavljeno da će se zatražiti uklanjanje tih novina iz press kita.

Lektira SMRT SUVREMENE HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI Tko su antisemiti u Hrvatskoj?

Kamiński je rekao da je apsolutni skandal da se takvi tekstovi, koji djeluju kao da su preuzeti iz nacističkih novina, prodaju u poljskom parlamentu.

Izostanak jasne osude incidenta sa strane poljskih političara, poput predsjednika Sejma, je uznemirujuća, rekla je Agnieszka Markiewicz, direktorica Američko-židovskog odbora za središnju Europu, prenosi Reuters.

Sporne novine inače izdaje Leszek Bubl, kojeg Haaretz opisuje kao marginalnog nacionalističkog političara i povremenog glazbenika. Israel Today piše kako se sam Bubel u intervjuima opisuje kao glavni antisemit u Poljskoj.

Pogledajte video usporedbe Hrvatske i Slovenije:

[video: 28988 / Pogledajte video usporedbe Hrvatske i Slovenije]
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • glištun:

    Doprinos Židova zapadnoj civilizaciji a time i Poljskoj je nemjerljiv...Židov je gradove gradio dok je Poljak išao u šumu nuždu vršiti.

  • zip123:

    Dok je budala bit ce i smijeha.

  • schampjero:

    E a nasi obucu ustaske uniforme ,idu u Austriju na livadu i uubiju se od lokinga i zderinga.To zovu misa.