Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastrošni zastupnici

Zastupnici krajnje desnih stranaka u EP-u trošili na šampanjac, skupa jela i darove

Foto: /DPA/PIXSELL
29.03.2018.
u 18:28

ENF taj novac treba vratiti, stoji u mišljenju koje je Odbor poslao predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju 23. ožujka.

Zastupnici krajnje desnih stranaka u Europskom parlamentu potrošili su u 2016. više od 400.000 eura na šampanjac, skupa jela i darove, utvrdio je  odbor Europskog parlamenta za proračunski nadzor.

Revizija financijskog izvješća zastupničkog bloka Europe nacija i slobode (ENF) utvrdilo "više slučajeva nepoštivanja" pravila Europskog parlamenta, napisao je Odbor za proračunski nadzor  u svojem mišljenju, prenosi novinska agencija Dpa.

Klub zastupnika Europe nacija i slobode uključuje euroskeptične i krajnje desne stranke poput francuske Nacionalne fronte, talijanske Sjeverne lige i austrijske Slobodarske stranke (FPO).

Europarlamentarci ENF-a su, među ostalim, kupili 228 boca šampanjca, uz "dodatnih šest boca po 81 euro".

"Objedi po cijeni od 400 eura po osobi nisu opravdani niti su u skladu s načelima razboritog upravljanja financijama, stoga nisu prihvatljivi", napisao je Odbor. "Isto vrijedi i za 110 božićnih poklona u vrijednosti od po 100 eura", dodaje se u ocjeni odbora.

U slučaju više od 380.000 eura troškova ENF je prelazio dopuštene okvire, nije poštivao pravila nabave i, možebitno, bio u sukobu interesa, utvrdio je odbor, dok za troškove u iznosu od 39.000 eura nije bilo prateće dokumentacije.

ENF taj novac treba vratiti, stoji u mišljenju koje je Odbor poslao predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju 23. ožujka. Financijska izvješća drugih sedam parlamentarnih skupina su prihvaćena.

Blok Europe nacija i slobode je s 34 zastupnika najmalobrojniji u Europskom parlamentu.

Komentara 9

KA
KaraMarko
01:31 30.03.2018.

Pa da...a nikako da se pise sta rade lijevicari... korupcija i perverzije na viskom nivou da obican narod nemoze ni da vidi...

Avatar nekakav
nekakav
07:06 30.03.2018.

a kolko su i na što trošili eu novac ljevičari? nije valjda da je njima šampanjac mrski.... ovo je dio vijesti, koji nekog optužuje. a kako se izvješće radi za sve političke grupe u eu parlamentu, mi smo uskraćeni za detalje o drugima.

RO
rotuutor
15:10 30.03.2018.

Kako ovi naglašavaju DESNIH stranaka.Ovi ne prestaju pljuvati,neka prije pogledaju svoje dvorište.Meni su jedni i drugi paraziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije