Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuta je istraga oko smrti novinara Matijanića
Povratak na članak

'Desetak puta smo zvali hitnu, tvrdili su da ne treba u bolnicu, iako smo uporno tražili da ga vode'

Ministar zdravstva Vili Beroš šalje inspekciju u KBC Split zbog navoda vezanih za smrt Vlade Matijanića

Komentari 80

Avatar HrvatskuHrvatima
HrvatskuHrvatima
12:42 06.08.2022.

Na stranu lik, i medijske kuće za koje je radio, ovakav odnos prema bolesniku, nije baš rijetka iznimka. Hitna u Splitu je nonšalantna, tjera te da budeš na samrti da bi te uopće negdje prevezli. Istina je da su prije kojih 5 godina, npr. jednog starijeg člana kućanstva gotovo ostavili, u sepsi, doma jer im se "činilo" da je "to normalno"?! Tek uz moje zgražanje i ljutnju da će ga ostaviti takvog, u bolovima, doma, odvezli su ga na hitni prijem, gdje se ispostavilo da ima sepsu žuči i da su ga sati, ako ne i minute, dijelile od sigurne smrti.

VL
Avatar Marko
Marko
12:59 06.08.2022.

Zašto ga nije odvezla na hitnu,tamo bi je morali primiti i smjestiti ga u bolnicu.Uzeti taksi ako ne vozi...

VL
Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
12:12 06.08.2022.

Prvi put čuo za tog poznatog novinara. Uglavnom, loša liječnička procjena, trebao je biti primljen u bolnicu. Nek pokrene tužbu, dobiva ju na sudu 100%, samo šteta što je već pokojan.

VL
VI
viviann
12:52 06.08.2022.

To je tako kod nas. Kad ih je moja frendica zvala da joj umire ocuh,nisu dosli uopce sve dok na kraju nije umro. E, kad su culi da je umro, pojavili su se u roku od 15 min.

VL
DU
Deleted user
12:49 06.08.2022.

Snimao je mobitelom razgovor s doktorom?

VL
Avatar HrvatskuHrvatima
HrvatskuHrvatima
12:49 06.08.2022.

Zanimljivost je da je umro na dan za koji je tvrdio da ga ne treba slaviti. Pretskazanje?! 😶 Kako je ono naveo u svom prošlogodišnjem tekstu.... " JOŠ jedno maltretiranje s Olujom. Neradni dan, državne zastave po rijetkim balkonima, nešto češće u pasivnijim krajevima, državni protokol u inače mrtvoj provinciji, uvijek isti program, govori sa starim, tek malo podgrijanim mislima, mimohodi, budnice."....

VL
JU
juma
12:17 06.08.2022.

Žao mi ga je, jer nitko ne zaslužuje tako umrijeti. Dosta se napatio i nije otišao u miru. Opet radio je u mediju koji poziva sve ljude da pobjegnu iz ovakve po njima trule i kriminalne dršave. Sada je i sam stradao od posljedica toga što ih je dosta kvalitetnog medicinskog osoblja poslušalo i što sustav sve lošije funkcionira. Ipak, nije u redu od gospodje što proziva obiteljsku liječnicu i druge koji nisu imali veze s ovim slučajem. Što bi svi trebali raditi na Dan pobjede, a ovakve tragične slučajeve naknadno uvrstiti na popis civilnih žrtava Oluje?

VL
LE
Levanto
12:25 06.08.2022.

Zdravstvo bi trebalo pod hitno tetapeutu koji voli ljude. Ko nema loša iskustva, taj nije bolestan

VL
DU
Deleted user
12:46 06.08.2022.

Sličan slučaj je bio u mojoj familiji. Jako visoka temperatura, 9.-ti dan, i ajde doma samo piti lupocet. Bešćutno, niti krv nije izvađena da se vidi da li je virusna infekcija prešla u bakterijsku. Samo slikanje pluća i utvrđivanje njene upale. Prolazili smo horor. Da je ovaj čovjek barem bilo kakvim kanalima potražio pomoć drugog liječnika koji je zaista liječnik, možda je moglo biti drugačije. Mi smo se u tom kaosu potajno oslonili na divnu liječnicu za razliku od onog kod kojeg je bio, ne znam kako niti da ga nazovem. Sućut obitelji.

VL
DU
Deleted user
14:09 06.08.2022.

Bio je duboko nesretan zivotom u HRoj. Sad opet ne valja...Treba se isto tako prisjetiti: "Od karijesa i male gripice se ne umire!"

VL
JU
Jury
12:49 06.08.2022.

Sto je to infesticijska bolest pluća? Naime, sudeći po iznesenim dijagnozama, takvim pacijentima je i bilo preporučeno cijepiti se. Cudim se da se novinar indexa nije cijepio i da ga nije 25 godina mladja životna suputnica nije na to “natjerala” Ako je ovo istina sto piše, uistinu je strašno, i treba odgovorne prozvati Ali “kurceva obiteljska liječnica” je isto tako može tužiti za klevetu

VL
BI
billynik
11:57 06.08.2022.

Čim ima veze s Indeksom to nema smisla ni početi čitati.

VL
AL
altruist
14:19 06.08.2022.

E da! Postoji pravda!

VL
DU
Deleted user
13:13 06.08.2022.

Ovo sve je prestrašno za čitati, bilo o kome da se radi. Ali je i prestrašno da kao ova ne poduzmeš više - ako ne ide drugačije odvezeš bilo koga u takvom teškom stanju u bolnicu i doslovno im gaa ostaviš - grozno zvuči, ali i tako, a ne da bezveze zivkaš uokolo, unedogled, u krug. Zar nije imala nikoga tko bi joj pomogao pametnim savjetom.

VL
Avatar The new statesman
The new statesman
12:33 06.08.2022.

E , sad mu više nije ništa ...problem je što sama inspekcija MZ neće riješiti ništa . Da ne spominjem kako se pacijent ne pregledava preko telefona , a indikacija za hospitalizaciju je respiratorna poteškoća pogotovo kod necijrpljenog i imunokompromitiranognog pacijenta... ne piše kolika mu je bila oksigenacija na oksikapu ali..sad nije niti važno.

VL
ZB
zbisko
14:49 06.08.2022.

nepocudne ubijaju u Rusiji i Kini

VL
Avatar spin
spin
14:13 06.08.2022.

Moju mamu je Hitna isto tako odbila jer su preko telefona procijenili da nije u životnoj opasnosti. Vladala je korona, ja sam je odvezao, imala je obostranu upalu pluća i završila na respiratoru, na svu sreću preživjela. Moja punica nijee bila te sreće, nakon pola sata natezanja preko telefona smilovali se doći, no žena je umrla u kolima na putu prema bolnici. Nitko nije odgovarao, riječ je o hitnoj službi iz Osijeka ispostava Đakovo. U razgovoru s šeficom Hitne iz Osijeka bio sam još izvrijeđan što sam bio "agresivan" preko telefona. U Osijeku glede zdravstva ništa više ne funkcionira, ako se razbolite radije si sami prikratite muke nego tražiti pomoć od tih nesposobnih pokvarenjaka. A osim ovoga imam još masu primjera iz osobnih iskustava sa slavonskim zdravstvenim djelatnicima koji su KATASTROFA!

VL
TH
Thufir
17:14 06.08.2022.

Prezirem Index, mislim da su gori i od smeća. Ipak, ako je samo pola istina od onog što je ova žena napisala, ostavka ministra, a svi koji imaju veze sa slučajem, momentalni otkaz!

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
13:28 06.08.2022.

Od kako je korona doktori su postali bezobrazno bešćutni. I prije korone su znali da je netko u terminalnoj fazi i da mu ne mogu pomoći ali su bar glumili da pomažu. Bar da umire rodbinu i da im nitko ne može prigovarati da nisu poduzeli sve. Ali od korone se sve mijenja. Više ih nije briga što kaže rodbina i hoće li ih netko prozvati za nemar. Uopće ih nije briga što će pronaći inspekcija. Što će istraga pokazati? Ništa.

VL
LI
liliZG
13:22 06.08.2022.

to je normalna situacija za današnje zdravstvo. ništa se čudno njemu nije dogodilo što se nebi dogodilo i nekom drugom u ZG, OS, RI pa tako i dalje. .... ekipa se javlja samo kod sumnji na srčani, moždani udar i KOPB, znači gušenja. sve ostalo kažu otiđite sami u bolnicu na hitni prijem. tako to u ZG-U.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.