Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Desetak liječnika u akciji da se smijeni prvi čovjek HZZO-a

tihomir strizirep
Arhiva VL
VL
Autor
Diana Glavina
12.10.2010.
u 21:30

Traže da s mjesta direktora odstupi dr. Tihomir Strizrep, među ostalim, zbog “despotskog odnosa zdravstvene administracije prema organizacijskim jedinicama u zdravstvu i zdravstvenim profesionalcima”.

Desetak liječnika obiteljske medicine, koje je vodio dr. Galibedin Galijašević, okupilo se danas ispred direkcije HZZO-a sa zahtjevom da s mjesta direktora odstupi dr. Tihomir Strizrep, među ostalim, zbog “despotskog odnosa zdravstvene administracije prema organizacijskim jedinicama u zdravstvu i zdravstvenim profesionalcima”.

Galijašević tvrdi da su se na peticiju za smjenu Strizrepa potpisalo 372 liječnika. Grupicu liječnika u prosvjedu Strizrep nije primio pa su se uputili ministru zdravstva, a u Ministarstvu su urudžbirali svoj zahtjev za smjenu direktora HZZO-a.

– Nema nikakvog sukoba s liječnicima obiteljske medicine. Riječ je o tome da je, prema nalazu neovisnog sudskog vještaka, tvrtka ABA informatika u vlasništvu G. Galijaševića oštetila Ministarstvo zdravstva za više od milijun kuna te je Ministarstvo pokrenulo postupak pri Državnom odvjetništvu – izjavio je državni tajnik Dražen Jurković.

Komentara 11

DU
Deleted user
23:16 12.10.2010.

Neznam ništa o G. G. i njegovom financijskom sporu s HZZO-om, ali znam da je HZZO najveći problem današnjeg zdravstvenog sustava, to je prava utvrda korupcijem i do temeljite reorganizacije najvećeg potrošača zdravstvenih kuna neće biti pomaka u zdravstvu. Ustanova je to koja bi morala biti samo osiguravajuća kuća, a ona je u stvari, vlast, policajac i sudac onima od kojih živi (osiguranicima i liječnicima).

XN
xnet0822
10:04 13.10.2010.

Bolje vam je da smijenite Milinovića - umjesto da nam ponudi kvalitetnije zdravstvo, on potkrada penzionere i skida im 3 % sa mirovina .....

DO
Dončura
22:13 12.10.2010.

Molimo se Bogu da ostanemo zdravi, jer od ovh dogadjanja u zdravstvu boli glava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije