Naslovnica Vijesti Hrvatska

Desetak liječnika u akciji da se smijeni prvi čovjek HZZO-a

Traže da s mjesta direktora odstupi dr. Tihomir Strizrep, među ostalim, zbog “despotskog odnosa zdravstvene administracije prema organizacijskim jedinicama u zdravstvu i zdravstvenim profesionalcima”.
12. listopada 2010. u 21:30 11 komentara 139 prikaza
tihomir strizirep
Foto: Arhiva VL

Desetak liječnika obiteljske medicine, koje je vodio dr. Galibedin Galijašević, okupilo se danas ispred direkcije HZZO-a sa zahtjevom da s mjesta direktora odstupi dr. Tihomir Strizrep, među ostalim, zbog “despotskog odnosa zdravstvene administracije prema organizacijskim jedinicama u zdravstvu i zdravstvenim profesionalcima”.

Galijašević tvrdi da su se na peticiju za smjenu Strizrepa potpisalo 372 liječnika. Grupicu liječnika u prosvjedu Strizrep nije primio pa su se uputili ministru zdravstva, a u Ministarstvu su urudžbirali svoj zahtjev za smjenu direktora HZZO-a.

– Nema nikakvog sukoba s liječnicima obiteljske medicine. Riječ je o tome da je, prema nalazu neovisnog sudskog vještaka, tvrtka ABA informatika u vlasništvu G. Galijaševića oštetila Ministarstvo zdravstva za više od milijun kuna te je Ministarstvo pokrenulo postupak pri Državnom odvjetništvu – izjavio je državni tajnik Dražen Jurković.

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
  • IDujas:

    Neznam ništa o G. G. i njegovom financijskom sporu s HZZO-om, ali znam da je HZZO najveći problem današnjeg zdravstvenog sustava, to je prava utvrda korupcijem i do temeljite reorganizacije najvećeg potrošača zdravstvenih kuna neće biti pomaka u zdravstvu. Ustanova ... prikaži još! je to koja bi morala biti samo osiguravajuća kuća, a ona je u stvari, vlast, policajac i sudac onima od kojih živi (osiguranicima i liječnicima).

  • xnet0822:

    Bolje vam je da smijenite Milinovića - umjesto da nam ponudi kvalitetnije zdravstvo, on potkrada penzionere i skida im 3 % sa mirovina .....

  • Dončura:

    Molimo se Bogu da ostanemo zdravi, jer od ovh dogadjanja u zdravstvu boli glava.