Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOĆ U POPLAVAMA

Deset tona pomoći poslano iz osječkog Crvenog križa, nedostaje im hrane za bebe

humanitarna pomoć
Foto: ilustracija
1/2
21.05.2014.
u 10:54

Spas je u osječkom kraju, pak, našlo 266 stradalih, koji su smješteni kod rodbine i prijatelja

Rabljene odjeće i obuće za stradale u poplavama prikupljeno je dovoljno pa iz Crvenog križa Osijek poručuju da su trenutno najpotrebniji hrana za bebe, bočice, dude i slično. Prednost ima i trajna hrana u originalnom pakiranju, odnosno konzerve, brašno, šećer, ulje, sol, riža, tjestenina, zatim sapuni, četkice i paste za zube, šamponi, pelene, kao i sredstva za dezinfekciju.

Prikupljaju i novac, i to uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08, a pomoći se može i pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen). Treći su način on-line donacije na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa, a prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X.

Volonteri osječkog Crvenog križa dežuraju na njihovoj adresi na Šetalištu Petra Preradovića 6, od 7 do 20 sati.

Ukupno deset tona pomoći za poplavom pogođene krajeve poslano je do sada iz osječkog Crvenog križa.

- Do utorka je prikupljeno 3.048 kilograma higijenskih artikala, 7.600 kilograma prehrambenih artikala, 10.468 kilograma posteljine, rabljene odjeće i obuće te 10.167 litara vode – priopćio je Marko Đukić, ravnatelj osječkog Crvenog križa.

Spas je u osječkom kraju, pak, našlo 266 stradalih, koji su smješteni kod rodbine i prijatelja.

- Logističku potporu u prijevozu primljene pomoći pružila su dobrovoljna vatrogasna društva i tvrtke koje imaju takve kapacitete. U prikupljanje, slaganje, slanje pomoći i popis osoba bilo je uključeno preko 250 volontera – navodi Đukić.

Za sve dodatne informacije građani im se mogu javiti na broj 205 488.

Komentara 1

BS
bstrabi2
11:23 21.05.2014.

Kako to.Da iz cjele zemlje pomoč dolazi?A na nekim glavnim mjestima.Ljdi nemaju ni vode ni hrane.Nego vojska im daje svoje snviće.Kamo ta pomoć odlazi?Zar ima netko tko se brine kamo ide pomoč?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije