Naslovnica Vijesti Hrvatska

Deset stipendija za najranjivije

Generalni pokrovitelj je ORYX grupa, sponzori su M SAN grupa, Žito grupa i Volkswagen, a medijski pokrovitelj je Večernji list
16. veljače 2016. u 00:15 3 komentara 327 prikaza
akcija igraj srcem
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Reklo bi se da su velike domaće tvrtke danas i više nego dužne pomagati društvo protkano ne samo ekonomskim problemima. Nedavno je završen prvi dio akcije “Igraj srcem” usmjerene prema stipendiranju studenata s invaliditetom i bez adekvatne roditeljske skrbi. 

Pomoć najranjivijima

Akcija je i pokrenuta na inicijativu poslovno-turističkog kompleksa Veladrion, a podržale su je kroz generalno pokroviteljstvo ORYX grupa, te kroz sponzorstvo M SAN grupa, Žito grupa, Volkswagen te Večernji list koji je medijski pokrovitelj akcije. Kristina Šalov-Tadić, Leo Moguš, Marija Šut, Martina Žerovnik, Dolores Marin, Matea Petričević, Domagoj Lovro Milićević, Katarina Pospišil, Ena Ranogajec i Tena Žužić imena su deset studenata koje je odabralo peteročlano povjerenstvo i koji su ostvarili pravo na jednogodišnje stipendije. Zbog sve izraženije tendencije da se visoko obrazovanje plaća, ideja organizatora bila je stvoriti platformu putem koje će se moći izravno pomagati ovoj ranjivoj društvenoj skupini. Pavo Zubak, predsjednik Nadzornog odbora AutoZubaka i ORYX grupe, smatra da mlade treba poticati od najranije životne dobi. 

– Zato smo zajedničkim snagama odlučili pomoći najranjivijima među nama, studentima s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi, kako bi uspješno završili fakultetsko obrazovanje što za posljedicu ima poboljšanje razine integracije i njihove socijalizacije u cjelokupno društvo – kaže Zubak. Pod geslom “Sudjelovati znači pomagati” 28. srpnja 2015. godine počela je akcija održavanjem adventure golfskog turnira na kojemu je sudjelovalo oko 50 osoba iz javnog i profesionalnog života. 

Cijela akcija održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je i osobno sudjelovala u turniru. Prikupljeno je gotovo 450.000 kuna za fond za stipendiranje i daljnje obrazovanje studenata s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prošli je tjedan zajedno s predsjednikom uprave Oryx grupe Ivanom Zubakom uručila studentima stipendije. 

Uvažavanje različitosti

– Naša je dužnost promicati i stvarati društvo koje cijeni i uvažava različitosti, ali i u svakoj osobi, svakome od nas otkrivati jedinstvene vrijednosti – istaknula je tom prilikom Grabar-Kitarović. Samo takvim ulaganjem u obrazovanje naših mladih možemo dugoročno očekivati razvitak našeg gospodarstva i prosperitet naše zemlje, moglo se čuti u predsjedničinu Uredu. Akcijom se željelo potaknuti gospodarstvenike i poduzetnike da se izravno uključe u razvoj civilnoga društva i filantropije.

>> Akcija 'Igraj srcem' za studente invalide

Elipso

  • Stijena001:

    Sto je grupa KARAMARKO-ŠARIČ donirala

  • Stipeprof:

    Je li ovo snimljeno u njenom uredu u Visokoj?

  • peace7:

    Kada cinite dobro prepisati ce to vasim sebicnim ciljevima nije vazno cinite dobro.M Terezija