Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fokus na željeznicu
Povratak na članak

Deset inženjera iz HAC-a prelazi u HŽ, radit će na projektiranju pruge

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je da će nakon autocesta Hrvatska sav napor usmjeriti na željeznicu.

Komentari 2

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:37 13.06.2018.

Koliko čujem u HŽ Infrastrukturi su se ovih dana zaposlile dvije osobe s vrlo malo staža, kao savjetnici Uprave. Ukoliko je to istina teško će nam biti bolje.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:21 13.06.2018.

Uz dužno poštovanje inženjeri iz HAC-a vrlo malo znaju o željeznici kao sustavu što je preduvjet da bi vodili velike projekte modernizacije željezničke infrastrukture, osim proceduralno. Temelj svega je dobar projektni zadatak, a to mogu napraviti samo inženjeri koji dobro poznaju građevinski, elektroenergetski, te prometnoupravljački i signalnosigurnosni podsustav. Nažalost takvih je sve manje na željeznici i u projektnim društvima, što je posljedica sustavnog zanemarivanja željeznice.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.