Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetovanje

Deset hotela 
idealnih za 
odmor s djecom

bazen
VL FOTO
03.07.2012.
u 13:00

Odmor u tzv. obiteljskom hotelu djeci je za pamćenje, a većini roditelja to je i najvažnije

– Mjesto za odmor uvijek biramo prema Lani. Bitan je faktor i novac, o tome razmišljamo puno više nego prije, ali uvijek gledamo da to bude hotel ili naselje koje ima barem igraonicu ili park. Definitivno najbolje ljetovanje, kakvo si, doduše, više ne možemo priuštiti, bilo nam je u obiteljskom hotelu na Lošinju. Sve, od sobe, bazena do hrane i sunčališta, prilagođeno je djeci. Svaki smo je dan na koji sat ostavljali i s animatorima. Bilo joj je super, a kad je dijete zadovoljno, i nama odraslima ništa ne fali – kaže mama sedmogodišnje Lane.

Na Jadranu, na glasu kao odredište za obiteljski odmor, sve je više domaćina koji se trude udovoljiti i najmlađima. Praktički nema hotela koji djecu do tri, ali i do šest, pa čak u nekim terminima i do 12 godina ne prima gratis.

I slatkač gratis

Popust od 50 posto za djecu do 12 godina postao je praktički standard, a sve ostalo što bi mališane na ljetovanju dodatno veselilo, a roditelje rasteretilo samo je nadgradnja. Obiteljski hoteli tako pored dječjih bazena, tobogana, sunčališta... u cijeni aranžmana daju i dnevnu i večernju animaciju za djecu, igraonice s didaktičkim igračkama, posebne obroke, sladoled i grickalice tijekom dana, predstave navečer i sl.

– Organizaciji obiteljskih odmora posvećujemo posebnu pozornost. To je proizvod koji traže i strani i domaći gosti. Svake, pak, godine sve više hotelijera nudi sobe za obitelji jer su one među traženijima i obično se među prvima prodaju – kazuje Nikolina Frklić, voditeljica korporativnih komunikacija u agenciji Atlas.

– Domaćini dosta ulažu u ponudu za obitelji i stvarno ih osim obiteljskih soba sve više ima i klubove za djecu za različita uzrasta. Poneki su, kao primjerice Family hotel Vespera na Lošinju ili Solaris hotel Andrija, kompletnu ponudu podredili obiteljima s djecom. Naše je iskustvo da su ljudi za to spremni i malo više platiti.U Hrvatskoj je, prema posljednjim istraživanjima, najviše turista u dobi između 30 i 49 godina (59 posto), a čak ih 52 posto dolazi s obitelji.

Domaći rijetko u kampu

– Za razliku od Hrvata, kojima to prilično rijetko biraju, stranci s djecom često odlaze u kampove, a, dakako, mnogi odsjedaju i u privatnom smještaju. U hotelu je, pak, najteže prodati sobu koja nije tzv. obiteljska, odnosno ili prostranija ili zapravo ima dvije prostorije sa zajedničkim ulazom.

Dakako, hoteli koji se u cjelini profilirali kao obiteljski nude i puno više. Razlike u cijeni, pak, između "običnog" i obiteljskog hotela kreću se od nekoliko stotina pa čak i do tisuću kuna po osobi za tjedan –  veli Ivan Pukšar, direktor agencije Kompas.

Ključne riječi

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
16:23 03.07.2012.

Ovi u ministarstvu još uvijek ne kuže da hrvaski turizam bi trebao se temeljiti na obiteljskom turizmu tj, turizam za obitelji sa djecom ....... a ne neki tzv "elitni turizam" za šaku bijednih snobove odmaknute od svakondnevne realnosti .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije