Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mentalno zdravlje
Povratak na članak

Deset godina nije izišao iz stana jer je ovisan o igricama

Društvo ne osjeća problem mladih jer nisu profitabilni. Mladi ne donose novac, ali donose budućnost, upozorava prof. J. Gojković, psihijatar iz S. Broda

Komentari 11

IV
ivanasertic4
08:38 10.10.2018.

Dobro je na vrijeme otkriti ovisnost. Ja sam primijetila svoju ovisnost o.jnformacijama.i čitanju vijesti. Evo sad isto komentiram :) ali, zaoitajte se , jeste li prvo ujutro na mobu i čitate vijesti? Da? Ovisnost. Zato u zadnje vrijeme pokušavam čim ustanem pogledati samo koliko je sati i odmah krenuti u jutarnji higijenu i daljnje dnevne obveze...

VL
DA
Danijel2
09:06 10.10.2018.

Sada je puno teže odgajati djecu. Djeca trebaju roditeljsku (i bake i djeda) ljubav i pažnju, ali trebaju se naučiti strpljenju i upornosti u rješavanju određenog (ozbiljnijeg) radnog zadatka, fizičkih napora, pa i gladi. Bez doživljavanja težeg, neće moći cijenitii dobrobit života. Otkriti da može postojati i zadovoljstvo u radu, stvaranju. Težina života tek pobuđuje prikrivene potencijale pojedinca. Danas se mladima nameće lažna slika stvarnosti. Školstvo (kod nas) ne odrađuje što bi trebalo, roditelji nemaju vremena, bake i djede su odstranjeni. Vrijeme je dragocjeno, to bi trebalo znati i školstvo. Jako dobro znam koliko ima bezveznih predmeta i nastavnika.

VL
DO
dom7
08:57 10.10.2018.

Treba djece odgajati da žive za puno veće vrijednosti od one " u sebe,na sebe i pod sebe"Tko živi za veće vrijednost nema problema sa depresijom....Depresija je puno više duhovna bolest( besmisao,strah od budućnosti,,nemoć odgovoriti na mnoga pitanja,patnja zbog izgubljenee osobe,razočarenje u ljubav,brak....) a manje psihička, mada se manefestira kroz psihu. Čovjeka se sastoji od duha,psihe i tijela i normalno kada jedno trpi na sve se odražava.Treba vidjeti ljepotu prirode,ljepotu dječjeg osmjeha,ljepotu mora,planine, uživati u lahoru vjetra, posjetiti prijatelja i one koji te vole......Zahvaljivati za ono što imaš a ne stalno biti nesretan zbog onoga što nemaš....lp

VL
Avatar dzambo
dzambo
08:43 10.10.2018.

Nema tu vise ''spasa'' sve dok je na snazi ''profit po svaku cijenu''....citave jedne generacije su ''unistene'' psihicki do te mjere da nima sanse da se ikad vise vrate zivotu ''u zivo''....SRECA moja da u moje vrijeme tih gluposti nije bilo...inace u nase vrijeme ''igranje'' vanka cak Njemaca & Partizana u zivo NIJE toliko ostetilo mozak zauvijek...stara dobra Yugo skola nije ''pojela'' svoju djecu radi samo profita….al et sutra je novi dan....nova ''nafaka'' jos jedna nova igrica izlazi na trziste….novi mobitel….''djeca'' od 15 do 30 god. starosti ''jedva cekaju'' da se upuste u nove ''fantazije''....nesto mislim kad ova nasa generacije ode sa ove planete zanima me ko ce toj ''djeci'' placati stan...regularne racune...ovo...ono...jer koliko vidim da djeca ce I dalje biti zauzeti u svojim fantazijama….I kad na primjer u buducnosti za jedno 15-20 god. ova ''danas djeca'' se pocnu ''brinuti'' o svojoj djeci (naravno ko uspje da osnije porodicu) I kad se ova djeca danas I ona u buducnosti ''posvadjaju'' ko ce igrat igricu ''vise''...il bit na mobitelu ''vise''...bit ce to ''idealna'' porodca….

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:49 10.10.2018.

Kada roditelji ne prave red i daju djeci bas sve, tako da si sami nemoraju nista zaraditi onda djeca postaju psihici nesposobni za zivot. Mora biti reda, napr ujutro pranje zubi, skola, rucak, domaca zadaca, slobodno vrijeme sa max 1 sat igrica ili tv, sport/hobi, Oko 9 navecer pranje zubi i polako u krevet. Bar je to u nas pravilo. I pusenje ne dolazi u obzir ni teoretski. I moja djeca nekada zazivaju kao neki odrasli ovdje ali svaki dan vidim da prihvacaju i preuzimaju nase kucne vrijednosti.

VL
IV
Ivicazgb
08:59 10.10.2018.

Hdz ozbilnjo radi na tome da svi (koji još nemaju) dobiju ptsp

VL
SO
SoloHan
09:22 10.10.2018.

Djecu treba oduzet roditeljima i dat ih libtardima da ih odgajaju, zanimljivo da nekad prije kad su ih odgajale zaostale seljačine nije bilo tih ovisnosti i poremećaja.

VL
DU
Deleted user
08:40 10.10.2018.

Fučkaš djecu, dajte nam radije recite kako je Njonjo spavao i je li Bernardić podrignuo nakon ručka. Pa se onda čudite što djecu odgajamo da nestanu odavde odmah po završetku školovanja. Nismo dovoljno domoljubi, jel? A kad treba izaći na izbore i staviti stvari na svoje mjesto onda "nemamo za koga", "svi su isti", ili jednostavno ne odete. Sve ove anomalije koje svakodnevno čitamo po novinama su samo posljedica dubinske truleži društva. Kad pitaš mlade većinom bi radili u državnim jaslama jer ne treba raditi. Pa koji je čovjek sretan bez da radi? SVAKA, BAŠ SVAKA promjena koja nam je kao društvu potrebna dogodit će se ISKLJUČIVO kao posljedica velikog odaziva na birališta. To je jedini mehanizam kontrole koji imamo, a ne želimo ga koristiti. Dakle, vjerojatno je još uvijek sve ok, a depresivna djeca su nebitna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.