Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Deset britanskih vojnikinja vraćeno iz Afganistana zbog trudnoće

britanski vojnici
afp
21.12.2009.
u 10:52

Incidenti se događaju, no to nema nekoga velikog utjecaja na borbenu spremnost. Ovo samo pokazuje da su muškarci i žene koji se bore protiv talibana zapravo vrlo obični ljudi, kaže pukovnik Robin Matthews.

Deset je trudnih vojnikinja, pripadnica britanskih postrojbi u Afganistanu, vraćeno u domovinu jer su testovi pokazali da su ostale - trudne. Prema strogim vojnim pravilima britanske vojske zabranjen je fizički kontakt između muškaraca i žena u vojsci, a s tim su pravilom upoznati svi vojnici i vojnikinje po dolasku u Afganistan.

Danas gotovo deset posto britanskih vojnika raspoređenih u Afganistanu čine žene, što je nova situacija za britansku vojsku. Žene do sada nisu bile uključene u borbene operacije poput intervencije britanske vojske na Falklandima ili u Koreji.

- Incidenti se događaju, no to nema nekoga velikog utjecaja na borbenu spremnost. Ovo samo pokazuje da su muškarci i žene koji se bore protiv talibana zapravo vrlo obični ljudi - kaže pukovnik Robin Matthews, časnik britanske vojske.

Ključne riječi

Komentara 15

KA
karambita
19:17 21.12.2009.

A kad se jebedu, mene ne zovedu

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
15:13 21.12.2009.

\"Incidenti se događaju, no to nema nekoga velikog utjecaja na borbenu spremnost...\" kako nema? a mučnina, povraćanje, vrtoglavice...

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
11:32 21.12.2009.

to su kolateralne žrtve...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije