Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju
Povratak na članak

Deša Mlikotin-Tomić: Osramotili su me, razmišljam o tužbama

Početkom tjedna na zagrebačkome Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na 14 mjeseci zatvora te joj je izrečena trogodišnja mjera zabrane rada u zvanju. Što ta presuda, kao i cijelo suđenje u slučaju Indeks, znači za nju, D. Mlikotin-Tomić objasnila je u prvom javnom razgovoru od uhićenja.

Komentari 43

LI
Libela
22:39 04.02.2010.

Još jedna žrtva novinarskog terora.

VL
LI
Libela
22:42 04.02.2010.

U igrokazu je politika nalogodavac hajke, kako bi se pred EU glumila borba s korupcijom. Dodvoravanje bez granica.

VL
BS
bstrabi2
22:38 04.02.2010.

Ja isto kažem da ie nevina.I optužena je zato jer neko pekira na njno mjesto.Možda Stazić.Zato Gospođo branite svoju čast,I to na međunarodnom sudu.Jer naš sud radi po nalogu UDBe....

VL
OB
-obrisani-
23:23 04.02.2010.

Koji pogled, koja faca? Dođeš na ispit, ovak te pogleda i više ne znaš ni kak se zoveš a kamo nekaj drugo.:)))))))))))))

VL
ST
stijef
02:02 05.02.2010.

postovana gospodjo profesor, na kakvu vi to cast racunate? pa i da vas nisu uhvatili s rukama u medu, ne mislite li da bi bilo dovoljno pogubno za vasu cast pozvati laz(ira)noga magistra dajpica da bude clan saborskoga povjerenstva za sprecavanje sukoba interesa, kojemu ste upravo vi bili na celu? gospodjo profesor, pa sto vam je bilo? sto ste mislili, kako ce to djelovati na vas obraz? ma dajte, molim vas, sklonite se u supu i pokrijte po glavi :-(

VL
Avatar comparator
comparator
09:45 05.02.2010.

Nisam siguran u krivnju ove profesorice ali sam siguran da su se neki profesori na drugim fakultetima provukli.Postavlja se pitanje što je sa diplomama koje su stečene na nelegalan naćin ?

VL
NE
nenek666
09:59 05.02.2010.

Deša Mlikotin ti si osramotila svoju profesiju,HDZ nikako jer je on odavno sam sebe osramotio.

VL
CA
capriii
10:35 05.02.2010.

ZAKON O ZNANSTVENOJ DJELATNOSTI I VISOKOM OBRAZOVANJU čl.37.st.2.toč.3, - lijepo definira da se takvim osobama (svi profesori iz slućaja Index) kakva je gđa. Mlikotin treba oduzeti stećeno zvanje, a ne kao što je u ovom slučaju SAMO zabrana rada. TREBA IM TRAJNO ODUZETI DIPLOME PA DA VIDIMO ŠTA ĆE ONDA???

VL
Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
12:29 05.02.2010.

Da osta u RH dosada bi bio doktor bilo cega?

VL
OB
-obrisani-
21:39 04.02.2010.

ne gospođo Mlikotin-Tomić, vaša sramota su vaši postupci, a presudom je sud to samo potvrdio.... ne tjerajte nas da sumnjamo u institucije ove države, na koje se redovito svi pozivaju. Ne osude li vas, istom mjerom se zahtjeva i za druge...

VL
CH
chicony
21:48 04.02.2010.

A zašto gđa D.M.Tomić nije kategorički i osjetljivo pravednički odmah javno još istog dana reagirala i na sam spomen neke od \"usluga\" \"iz repertoara\" tih crnih ali očito realno primamljivih ponuda odbacila svaku mogućnost svog uplitanja u taj koloplet interesaa ??? Zašto nije? Zašto nije, ako taj njezin elitistički univerzum poštenja obasjava tu karijeru besprijekornosti ljudskog poštenja i odnosa ljudi i znanja??? Zašto nije? Da je odmah, javno i kategorički odbacila i najmanju mogućnost i samo jednog \"upita o mogućnosti usluge\" , s pravom bi ostala među studentima.

VL
DA
danielzg
22:07 04.02.2010.

Ajme rasplakao sam se nad sudbinom ove profesorice! Žena je osuđena na zatvorsku kaznu na osnovu iskaza i snimljenih razgovora a novinarka se prema njoj ponaša kao da je Nelson Mandela! Ne znam da li je gadljivija ova profesorica ili novinarka koja je očito imala već unaprijed pripremljena pitanja u kojoj se opravdava i sažalijeva osoba osuđena za prodaju ispita te joj novinarka sugerira da podnose žalbu na presudu i da tuži (ne znam koga) zbog štete koja joj je nanesena! OVAJ INTERVJU TREBA PROUČAVATI NA NOVINARSKOJ ŠKOLI KAO NAJGNJUSNIJI KADA! Najsmešnije mi je zadnje pitanje gdje se novinarka šokira kako su joj mogli uskratiti 3 god rada, kao da se radi o Einsteinu a ne o bezveznoj profesorici koja nikad nije objavila nijedan znanstveni rad a o citatima može samo sanjati! Povraća mi se na ovo!

VL
AN
ana
22:08 04.02.2010.

E, za ovo je smišljen izraz \" Obraz ko đon\".

VL
KO
komando
22:13 04.02.2010.

Istu floskulu o političkom progonu zbori i kamiondžija Rončević pa šta poduzima kradeze .

VL
DA
danielzg
22:24 04.02.2010.

samo mi dajite minuse, šljamu ljudski! USkoro ide OIB i zakon o podriejtlu imovine pa ćete konačno doći na čistac vi koji 20 godina kradete poput ove profesorice i bogatite se na račun naroda!

VL
MM
Mladen Miletić
22:49 04.02.2010.

Bolesno lopovsko društvo Hrvata toga su suci i narod svjesni. Tako da imaju mirnu savjest i naravno osude i zatvore svakoga jeftinog domačeg Hrvata. A Naročito lako i revno ako to politika naredi odredi onda nema problema , a dokazi su priče za djecu a ne za Hrvatski sud. Onaj tko nije trebao sud ili njihovu pomoč kao žrtva taj nema pojma na kojoj planeti i kakvom Balkanu živi... Lopovski narod zna da je veoma ljepo kada se svi od reda i veliki zatvaraju.oni imaju novaaca , a to je automatski lopovski dio Hrvata, to i sama Vlada zna da neda nikome normalnome da posjeduje više od dva para gača ! TIpične komunjare svi skupa genetske moramo sv i biti gladni onda smo samo mali lopovi....

VL
DU
Deleted user
23:02 04.02.2010.

Prof. Mikotin-Tomić razmatra tužbu zbog sramote izazvane javnim uhićenjem??? Trebalo je uvaženoj gospođi uputiti uljudnu zamolbu da, ako joj nije nezgodno, učini policiji čast i blagoizvoli se ukazati u muriji! Ili bi joj bilo draže da su je pobrali dečki u kožnim kaputima u pola četiri ujutro, u stilu Gestapoa? Tako bi joj čast i ugled poštene i nepotkupljive profesorice zagrebačke univerze ostali netaknuti!

VL
GH
ghostwriter
23:17 04.02.2010.

Prema naslovu bi se moglo zaključiti da je Deša oslobođena svih optužbi, a ne nepravomoćno osuđena na 14 mjeseci zatvora...

VL
BO
borc
23:28 04.02.2010.

Dešo,u prdekani neceš upoznati ni jednog krivog,svi su nevini,

VL
OB
-obrisani-
21:28 04.02.2010.

U ovoj zemlji svaka lopina kad je slučajno uhvate plače da je žrtva političkog progona i ako je njena stranka na vlasti a ona sama nema nikakvu političku težinu niti ikome išta znači. Prije su se izvlačili na neuračunljivost, nasljednunu opterčenost i teško djetinjstvo sad na politički progon. E, pa što je to Desa Mlikotin Tomić zastupala, kakvu političku ideju da je vlastodršci proganjaju? osgovor : :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.