Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trojici Riječana počelo suđenje za sprečavanje dokazivanja

Dervishi: Zamolio sam ga da svjedoči, a ne mitio

Velimir Došen
Pero Lovrović/VLM PIXSELL
18.09.2009.
u 20:41

Kazneni postupak izdvojen je iz velike optužnice kojom je Dervishi, zajedno s “ekipom” partnera, optužen za iznudu, pranje novca, lihvarenje, zloporabu opojne droge i nedopušteno držanje oružja,

Na riječkom Općinskom sudu danas je, zbog kaznenog djela protiv pravosuđa – sprečavanja dokazivanja, započeo postupak protiv Janusza Dervishija, Živka Letića i riječkog odvjetnika Velimira Došena.

Kazneni postupak izdvojen je iz velike optužnice kojom je Dervishi, zajedno s “ekipom” partnera, optužen za iznudu, pranje novca, lihvarenje, zloporabu opojne droge i nedopušteno držanje oružja, zbog čega je nepravomoćno osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora.

U ovom pak slučaju (skraćeni postupak s unaprijed predloženim kaznama) tužiteljstvo trojac tereti da su svjedoka Igora Broznića navodili na davanje lažnog iskaza u istrazi koja se u kolovozu 2006. vodila protiv Roberta Filipovića (branio ga je Došen) zbog propucavanja Broznićeva porschea na rivi.

Tisuću eura za servis
Broznić je, navodno, trebao promijeniti iskaz pred istražnim sucem, a da bi to učinio, Dervishi ga je u lokalu “2 Lava” podmitio s tisuću eura “za popravak auta”, a ostatak je trebao uslijediti. Odvjetnik Došen je, prema navodima tužitelja, Brozniću dao detaljne upute o iskazu na sudu.

Bez glavnog svjedoka

Kako se svjedok – Igor Broznić, na današnjoj raspravi nije pojavio, trojac je pred sutkinjom Gordanom Denona-Kusijanović iznio obranu.

Dok se Letić, koji je bio uz Dervishija pri “činu podmićivanja”, branio šutnjom, sam Dervishi izjavio je kako je Broznića upoznao taj dan preko Letića i dao mu novac samo za popravak auta, napomenuvši mu da je bitno da dođe svjedočiti i nikad ga više nije kontaktirao.

Muškarci su, po izlasku iz “2 Lava”, u susjednom “Gallu”, čiji je vlasnik Dervishi, susreli odvjetnika Došena, potvrdio je, no on nije znao ništa o upravo obavljenoj transakciji.

Došen, koji je u to vrijeme Dervishija branio u dva predmeta, u svojoj je obrani kategorički porekao da je počinio djelo za koje ga se optužuje. – Svjedoka sam zamolio da se odazove pozivu suda i da iskaz, nastojeći ostvariti uvjete za ukidanje Filipovićeva pritvora, tvrdi.

Obrana je predložila da se na raspravi u studenom prikaže izvadak iz kaznene evidencije Općinskog suda u Opatiji u kojem su podaci o Broznićevom kažnjavanju (za prijevaru), ne bi li se ustvrdila vjerodostojnost glavnog svjedoka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije