Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opsjednutost

Dervišaga: Bacio bombu jer ga je kći susjeda ignorirala

bomba u petrinji (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/8
17.09.2010.
u 15:44

Jozi Kisleku obitelj Bognar godinama je pomagala, nosili su mu ručkove, posjećivali ga u bolnici, no u zadnje se vrijeme počeo nedolično ponašati.

Ušao je u kuću, aktivirao bombu i bacio je u kut. Pao je preko nje točno prije nego što je eksplodirala, a onda ranjen još pokušao puzati. Odmah smo istrčali van na dvorište, a vidite, geleri su posvuda na podu i zidovima ostavili trag. Razbijeni su i prozori – prepričavao je Dragutin Bognar (62) kako je sinoć njihov susjed Jozo Kiselko (67) zamalo izazvao veliku tragediju.

>>Požega: Aktivirao bombu u susjedovoj kući i teško se ozlijedio

Naime, u trenutku eksplozije uz Dragutina je u kući u Ulici Stjepana Radića u Dervišagi bila i supruga Marica, 35-godišnji sin Ivica i malodobna unuka koji, srećom, nisu ozlijeđeni. Kiselko je kod Bognara došao oko 19.30 sati, a jaka je eksplozija uznemirila stanovnike okolnih kuća koji su odmah izašli na ulicu.

Ostavio pismo na stanici

Nitko, međutim, nije želio govoriti o mogućim razlozima takva ponašanja Joze Kiselka, no neki su ipak dali naslutiti kako je bio ljutit zbog unuke svojih susjeda. Sljedećeg jutra, još u šoku zbog svega što se dogodilo i nakon neprospavane noći, Bognari su nam ta nagađanja potvrdili. S Kiselkom su, kažu Dragutin i Marica, bili su u dobrim odnosima i međusobno su se posjećivali. Nastojali su mu pomoći jer je živio sam, a bio je i teško bolestan.

- Razveden je, no žena i djeca ga nisu posjećivali. Umirovljenik je, ali se puno zadužio pa je teško živio i iz Požege su mu svaki dan donosili hranu kao socijalnom slučaju. Hrana mu se nije sviđala i mi smo mu često odnijeli ručak, osobito nedjeljom. Posjećivali smo ga i kad je bio u bolnici. Sve se promijenilo u posljednjih nekoliko mjeseci: unuka je rekla da se počeo nedolično ponašati prema njoj i više nije željela ići k njemu. On je znao vikati za njom kad je prolazila ulicom, a i svašta je napisao u jednom pismu koje je objesio na autobusnom stajalištu da svi vide.

Tijelo puno gelera

Pokušavao sam razgovarati s njim, rekao mu da se smiri, a on se, eto, sinoć u našoj kući pojavio s bombom – ispričao je Drago Bognar. Nakon eksplozije teško ranjeni Jozo Kiselko prevezen je u bolnicu.

Komentara 1

MH
marino14@htnet-dsl
01:22 19.09.2010.

za sve je kriva gospođa marica supruga od drage ,,,,ona je puštala malodobnu da ide spavati kod ubijenoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije