Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Želim biti u ekipi koja će dovršiti projekte koje je započeo moj brat Ivica'

Za izbore u nedjelju kaže da će biti neizvjesni, oštra borba vodit će se između liste dr. S. Jadrijevića, Mosta i HDZ-a
17. svibnja 2017. u 22:59 3 komentara 3549 prikaza
Denis Glavan
Foto: Slavica Vuković

Kada me je dr. Stipica Jadrijević zamolio da im pomognem, uključim se u politički život Sinja i da s ekipom u kojoj je bio moj pokojni brat Ivica Glavan pokušamo osvojiti još jedan mandat kako bismo dovršili sve one projekte koje je on kao gradonačelnik započeo, nisam mogao odbiti.

Miro Bulj Postignut dogovor Nezavisne liste Mire Bulja i Joška Kontića zajedno na izbore u Sinju

Nikad se ranije nisam bavio politikom, ali odlučio sam se aktivirati kako bih dao svoj doprinos svom gradu i sugrađanima – rekao nam je Denis Glavan, 38-godišnji diplomirani ekonomist, vlasnik knjigovodstvenog servisa i brat prerano preminulog sinjskog gradonačelnika Ivice Glavana, koji je dva puta osvojio neposredne izbore za gradonačelnika. Međutim, zadnji mandat nije uspio odraditi do kraja, podlegao je teškoj bolesti i preminuo 2015. Šest je godina bio gradonačelnik Sinja, nakon njegove smrti tu je dužnost obnašala njegova dotadašnja zamjenica Kristina Križanac.

Ona je na aktualnim izborima kandidatkinja Nezavisne liste dr. Stipice Jadrijevića za gradonačelnicu, dok su Denis Glavan i Zlatko Ugrin (koji je bio i zamjenik Ivice Glavana) kandidati za njezine zamjenike. Denisa Glavana jako motivira što će raditi s najbližim suradnicima svoga pokojnog brata, svjestan koliko je energije i vremena posvećivao gradu i svom poslu, osobito za projekt Sinj u sridu na kojemu je radio sve do svoje smrti.

– Riječ je o ljudima za koje znam da su fer i pošteni. Uključio sam se jer me boli slušati kako određene političke stranke blate sve ono dobro što se napravilo. Normalno je da uvijek može bolje, ali ta je ekipa, ako ništa drugo, uspjela privući u Sinj 70 milijuna kuna. Ne želim ni protiv koga išta reći, ali jedna je velika stranka srušila proračun, izgubljeno je vrijeme i svi su projekti usporeni. Volio bih biti u ekipi koja će ih realizirati – kaže Glavan. Napominje kako vodi knjige brojnim privatnicima i u svom poslu svjedoči kako je Sinj gospodarski živnuo, a pitanje je tko će to kapitalizirati na izborima, odnosno koga će glasači smatrati zaslužnim.

– Ja sam uvjereni da su Sinjani svjesni što se sve učinilo u protekla dva mandata, koliko se teško krčio put k boljitku. Sada je na zadatku nove gradske vlasti pronalazak investitora i stvaranje uvjeta za njihov dolazak. Pobjedi li naša lista, bit ću zadužen za gospodarstvo i dat ću sve od sebe da snažno krenemo naprijed – poručuje Glavan.

Za izbore u nedjelju kaže da će biti neizvjesni, oštra borba vodit će se između liste dr. S. Jadrijevića, Mosta i HDZ-a.

– Divim se svima koji izdvajaju vrijeme da bi radili na dobrobit građana, zato o svojim konkurentima ne mislim ništa loše. Neka pobjede oni za koje građani ocijene da su najbolji – poručio je Glavan.

sinj U 44. godini Preminuo gradonačelnik Sinja Ivica Glavan Sandra Švaljek Završni skup Sandra Švaljek: 'Sve ankete pokazuju da samo ja mogu pobijediti Milana Bandića u drugom krugu!'
Objavila i video
TV voditeljici demolirali stan u Zagrebu: 'Vrata su nestala, mokraća na krevetu, prljavština... Strašno'
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva