Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Demokrati sve glasniji za opoziv Donalda Trumpa: Bijela kuća se oglušila na pozive

Također, neki demokrati vjeruju da bi zbog opsesije Trumpom mogli iz fokusa izgubiti pitanja zbog kojih su bili i izabrani, poput zdravstvene politike, reforme imigracijskog sustava i infrastrukture
22. svibnja 2019. u 12:12 2 komentara 355 prikaza
donald trump
Foto: REUTERS
Pogledajte galeriju 1/7

Brojni demokrati u Zastupničkom domu američkog Kongresa zatražili su da se smjesta pokrene postupak opoziva predsjednika Donalda Trumpa, nakon što se Bijela kuća oglušila na pozive za suradnjom u parlamentarnim istragama smatrajući da su ti zahtjevi neopravdani i motivirani političkim interesima, piše u srijedu dpa.

Bashar al-Assad State Department Amerikanci: Assadov režim ponovno koristio kemijsko oružje

Agencija ističe da je zahtjeva za opozivom Trumpa sve više, a posebice nakon odbijanja bivšeg odvjetnika Bijele kuće Donalda McGahna da se, usprkos subpoeni Zastupničkog doma, ne pojavi na kongresnom saslušanju. To je nagnalo mnoge demokrate, koji su ionako naginjali prema ideji pokretanja postupka opoziva, da to sada jasno i izgovore.

No, još uvijek je puno demokrata, među kojima je i predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, koji nisu tome skloni. Ona smiruje strasti i ističe da bi postupak opoziva, nepopularan u anketama, mogao duboko podijeliti zemlju, koja ima 325 milijuna stanovnika, a bliže se izbori 2020. godine.

Pelosi je kazala da bi to bio politički riskantan potez te da bi pokretanje postupka opoziva podržala jedino uz dvostranačku potporu i uz uvjerljive dokazne materijale. Također vrlo dobro zna da, premda demokrati imaju većinu u Zastupničkom domu, Senat je taj koji je zadužen za "suđenje" u postupku opoziva, a njega  kontroliraju republikanci koji bi sigurno glasali protiv Trumpova opoziva.

POKUŠAJ PREGOVORA Trump kaže kako Sjedinjene Države nisu pokušale pokrenuti dijalog s Iranom

Pelosi je za srijedu sazvala sastanak iza zatvorenih vrata na kojem će razgovarati o tome u kojoj su fazi brojne istrage i tužbe koje je pokrenuo Zastupnički dom.

Jedan od dugovječnih demokrata ne misli da raste broj zagovornika opoziva, već da su sve glasniji.

"Ne mislim da njihov broj raste, ali megafon je sve glasniji. Pojačao se zvuk, ali zbor nije veći", rekao je demokratski zastupnik.

Prema njegovim riječima, mnogi demokrati vjeruju da je Trump učinio neke stvari zbog kojih zaslužuju da ga se opozove, ali da za to treba prikupiti čvrste dokaze, neosporne činjenice i informacije te nove iskaze.

Huawei TRAJE 90 DANA Ublažena zabrana Huaweiju, tvrtke trebaju vremena za zamjenu opreme

Također, neki demokrati vjeruju da bi zbog opsesije Trumpom mogli iz fokusa izgubiti pitanja zbog kojih su bili i izabrani, poput zdravstvene politike, reforme imigracijskog sustava i infrastrukture.

U selu Mečenčani stvaraju se goleme rupe u tlu
RASCJEPI U TLU
Ne uzrokuju samo potresi rupe u tlu: Vrtače se pojavljuju širom svijeta, a razlog je zabrinjavajuć
Nikola Škorić
PROLJETNA SEZONA
U novoj epizodi Raiffeisen Future Boosta saznajte kako je Nikola Škorić osnutkom tvrtke Electrocoin započeo revoluciju u industriji plaćanja
  • genex:

    dragi libtardi, spremite se dugu patnju, na još 4 godine donalda trumpa. btw dpa gmbh je njemačka medijska agencija koja promiče ljevičarsku agendu i ova informacija ide u čistu sferu ljevičarskog aktivizma.

  • Nepokolebljiv:

    Izgleda da u Congress-u ima sve vise predstavnika zarazenih balkanistanerskim “virusom ignorancije”! Opoziv Predsjednika je reguliran s dva constituciona pravila koja su prilicno detaljno definirana I nemaju veze da li je spolovilo nekog krele dignuto ili nahereno na stranu.