Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deložacija odgođena

Nogometaš Zoran Brlenić: 'Ostao sam bez posla, a supruga ima rak'

zpran brlenić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/10
29.07.2014.
u 10:30

Odogđena je deložacija obitelji poznatog nogometaša Zorana Brlenića, jednom od najslavnijih nogometaša Varteksa iz sredine devedesetih, koji je "žario i palio" bok uz bok s Miljenkom Mumlekom i Davorom Vugrincem.

Deložacija obitelji Brlenić iz Gornjeg Kneginca pored Varaždina, najavljena za utorak u 10.30 sati, odgođena je. Tridesetak aktivista Živog zida, koji su došli dati potporu Brlenićima, uoči dolaska ovrhovoditelja u pratnji nekoliko policajaca, pet minuta prije zadanog roka za deložaciju, blokirali su ulaz u kuću.

“Domaćine”  su  ovrhovoditelj  i policajci upitali gdje je Zoran Brlenić, a aktivisti su im odvratili kako “nije raspoložen za razgovor”. Nakon toga su se međusobno pogledali i uz kratki komentar kako “onda neće to danas” otišli.

Aktivisti Živoga zida na to su počeli skandirati: “Pobjeda, pobjeda!”, a na Facebook stranici su odmah  objavili kako je “deložacija odgođena u roku minute, čim su nas bankari i policajci vidjeli pobjegli su kao miševi, narod je opet stao zajedno i izvojevao još jednu glatku pobjedu, kao što smo i prethodno najavili Banku Kovanicu dočekalo je poniženje.”

Riječ je deložaciji obitelji poznatog nogometaša Zorana Brlenića, jednog od najslavnijih nogometaša Varteksa iz sredine devedesetih, koji je “žario i palio” bok uz bok s Miljenkom Mumlekom i Davorom Vugrincem. Nakon epizode u Austriji, 1997. godine vratio se Hrvatsku te potom prešao u Dinamo, gdje je s velikim prijateljem Robertom Prosinečkim odigrao jednu sezonu. Prije dolaska ovrhovoditelja ispričao nam je svoju životnu priču.

-  Još  2004. godine uzeli smo kredit za našu tvrtku Kneginja d.o.o. tj. za trgovinu mješovitom robom, od oko 360 tisuća kuna, s hipotekom na kuću. Tijekom godina oko pola je vraćeno banci, tvrtka je dobro poslovala, tako smo i dobili kredit. Ali supruga je u međuvremenu dobila rak štitnjače, a ja prije 4  godine otkaz u NK Varteksu, gdje sam bio trener u omladinskoj školi, nakon što 9 mjeseci  nisam dobio plaću - ispričao nam je Zoran Brlenić,  koji je ogorčen na banku

Kad više nisu mogli vraćati kredit počela je njihova kalvarija.  Kaže da je uspostavio kontakt s bankom te tražio da skinu ovrhu na 90 dana, jer ima rješenja s drugim bankama pa bi “pokrio” dug, a i otišao raditi u Njemačku.

-  Paradoksalno,  u  petak su mi javili da uplatim 150 tisuća kuna do ponedjeljka pa će odgoditi deložaciju. Kad sam ih pitao koliko bih tada još bio dužan, rekli su mi da ne znaju - kaže Brlenić, čije supruge Snježane sa šestogodišnjim sinom Mateom nije bilo kod kuće, kao ni 19-godišnje kćeri Sare i 22-godišnjeg Luke, nogometaša jednog Bih drugoligaša. Nakon što su ovrhovoditelj i policija otišli izjavio je da se osjeća super i nastavlja s bitkom za obitelj te zahvaljuje Živom zidu. A kakvi su mu izgledi  neizvjesno je jer, provjerili smo, u zemljišnim knjigama Općinskog suda, u vlastovnici ta parcela i kuća već “jedan kroz jedan” stoje na Banku Kovanicu. 

Zaključak o ovrsi donio je Općinski sud u Varaždinu jer Brlenići nisu dobrovoljno predali nekretninu ovrhovoditelju, tj. Banki Kovanica. Banka je nekretninu prethodno, nakon dužeg i mučnog postupka kupila na sudskoj dražbi, na koju se javila kao ovrhovoditelj, za 300 tisuća kuna.

-  Solidarizirali smo se s g. Brlenićem, radimo to preko tri godine. Banke preko financijskog sistema otimaju ljudima nekretnine jer su po postojećoj shemi krediti neotplativi. Nije problem pojedine  osobe nego sistema - komentirao je na licu mjesta Ivan Sinčić, jedan od organizatora ove akcije Živoga zida.

>>Odgođena deložacija u Splitu, Ivana Pavića odvela hitna pomoć

Komentara 24

Avatar Hulk007
Hulk007
09:41 29.07.2014.

Kako se samo banke brzo upišu u zemljišnje knjige.Sve je to ista mafija.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:07 29.07.2014.

Kovanica? Posudiš kovanicu - vratiš novčanicu...

CR
crofish
09:57 29.07.2014.

kovanica? ko lud tamo uzme kredit? bolje iza ugla kod štemera, bar znaš na čemu si

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije