Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okončana drama

Odgođena deložacija u Splitu, Ivana Pavića odvela hitna pomoć

Deložacija u Splitu
Foto: Živi zid/Facebook
1/8
16.07.2014.
u 10:16

Obitelj Petra Pavića mora napustiti stan jer ga je splitski sud prije nekoliko godina prodao na javnoj državi da bi prisilno naplatio njegov navodni dug prijatelju.

Jutros prije 6 sati policija je u Splitu opkolila zgradu u Vinogradskoj ulici 48, na Žnjanu u novom pokušaju deložacije obitelji Pavić. Članovi udruge Živi zid opet su udružili snage u pokušaju sprečavanja deložacije i još sinoć došli su u stan obitelji Pavić kako bi "spremno dočekali policiju".

Ivan Pavić, sin vlasnika stana jutros se u jednom trenutku popeo na krov zgrade i prijetio samoubojstvom. Nakon mučnog nagovaranja članova obitelji, Ivan Pavić je oko 9.45 sati sišao s krova, a po njega je došla hitna pomoć. Deložacija je odgođena, a odvjetnici tvrtke Stanić, koja je novi vlasnik stana, pokušat će iznaći drugo rješenje.

Foto: Živi zid

Foto: Živi zid/Facebook

Prvi pokušaj deložacije obitelji Pavić bio je u lipnju. Obitelj Petra Pavića mora napustiti stan jer ga je splitski sud prije nekoliko godina prodao na javnoj dražbi da bi prisilno naplatio njegov navodni dug prijatelju.

>>Živi zid spriječio deložaciju obitelji Dumanić

>>Pogledajte brutalnu snimku deložacije, vikalo se "zovite hitnu, ubili ste čovjeka!"

Komentara 28

Avatar Vaso_Diplomac
Vaso_Diplomac
09:00 16.07.2014.

Ajme što ste naporni sa ovim deložacijama, htio bih vidjeti da se netko useli u vaš stan, ili da nemožete izbaciti podstanara kako bi onda pričali. Postoji pravomoćna sudska presuda i gotovo, nema rasprave, inače možemo svi na ulice pa u pljačku, dilanje droge, silovanja, kog briga za sudske presude?

ZA
Zagyca
09:28 16.07.2014.

Žao mi je obitelji...ali dugovi se moraju plaćati..Država je takva kakva je ali policija radi svoj posao (i ako nekada znaju biti malo agresivni) ali to je stvar za neke druge institucije...ljudi rade samo svoj posao

Avatar mliniski
mliniski
09:17 16.07.2014.

Živi zid fizički aktivno sprečava izvršenje pravomočnih sudskih odluka. U pravnoj državi takav čin bi se okvalifirao kao KAZNENO DJELO. Zatim živi zid ORGANIZIRANO fizički i aktivno sprečava službene osobe u vršenju službene dužnosti (policajce) što je također kazneno djelo.o. Sramim se živjeti u tako pravno neuređenoj zemlji !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije